Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Náměstí 1. máje - zavedení parkovacích kotoučů
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michael Canov

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 4:53 pm    Předmět: To: Luděk Vostrý Citovat

Podmíkou použití parkovacích kotoučů je to, že se nesmí po dobu pobytu na parkovacím místě pohybovat nastavený čas, tzn. ani ručně ani mechanicky. Tzn. že v takovém případě by při zjištěném pohybu údaje o čase by byl dotyčný řidič pokutován bez ohledu nato, co by právě čas na jeho parkovacím kotouči ukazoval. Mimo to by se mohl takto použitý způsob hodnotit jako pokus o podvod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Luděk Vostrý

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 9:23 am    Předmět: K odpovědi pana starosty Citovat

Milý pane starosto,
děkuji za odpověď. Z mé strany to byl jen pokus o vtip. Ostatně periodickou soustavu prvků sestavil nikoliv Mendělejev, nýbrž Jára Cimrman. Podle mne by vše vyřešila dopravní značka zákaz stání s vyjimkou rezidentů max. 15 min. a stálá přítomnost městského strážníka.
Pokud už je řeč o podvodu, pak připomínám ona 4 místa vyhrazená pro radnici. Ostatně výše zmíněná stříbrná fabia určitě patří panu Smolíkovi, drobnému to podnikateli, majícímu na náměstí krámek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 12:58 pm    Předmět: To: Luděk Vostrý Citovat

Co se týče tří (a s místem přímo před vchodem 4) míst vyhrazených pro radnci, nejedná se o žádný podvod. Právo parkovat na těchto místech mají kromě aut našeho úřadu, auta úřadů spadajících pod Chrastavu v rámci přenesené působnosti, dalších okolních úřadů, členů zastupitelstva, výborů a komisí, MBD, všech úřadů které k nám zajíždí a jednání a řady návštěv.
Co se pana Smolíka týče...MP problém řeší.
Co se Mendělejeva a Cimrmana týče, dovolím si podotknouti, že největší sbírku periodických soustav prvků na světě mám já, ostatně můžete se podívat na http://canov.jergym.cz/vyhledav/chemici2.html a to včetně české obrozenecké http://canov.jergym.cz/objevite/objevite/3tab.html
Luděk Vostrý

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 2:08 pm    Předmět: periodické soustavy Citovat

Děkuji, bez ironie, za to, že jste na svoji sbírku napsal odkaz. Když jsem se o vašem "koni" dověděl z Neviditelného psa, litoval jsem, že takový unikát je v Chrastavě vpodstatě neznámý. Možná by stálo za to udělat jeden večer (ba i více) se starostou právě na téma Periodické soustavy prvků. Měl jsem to štěstí, že mne na vyšším stupni ZDŠ učil jistý RNDr. J.K., který dokázal z každého předmětu, včetně obávané chemie, udělat skvostný zážitek.
Michael Canov

PříspěvekZaslal: ne červen 27, 2010 5:58 pm    Předmět: To:Luděk Vostrý Citovat

Dobrý den (omlouvám se za sebe i za pana Vostrého za absolutní odchýlení se od tématu),
děkuji Vám pane Vostrý za ocenění, nicméně je to natolik specializovaná činnost, že se obávám, že by neměla na večeru se starostou šanci na úspěch. Nicméně jsem rád, že má úspěch na poli celosvětovém, že údaje u specifických jazyků velmi pracně získavané (počínaje našimi velvyslanectvími přes mluvčí těchto minoritních jazyků) oceňují (dle zasílaných e-mailů) mí kolegové z celého světa (a i ta wikipedie má řadu údajů jen a jen ode mne). Paradoxem je, že mě dosud chybí jakékoliv názvosloví z jazyka, který se oficiálně používal na území Československa za 1. republiky tj. rusínštiny - dosud se mě přes veškerou snahu nepodařilo získat nic.
A na závěr si ještě dovolím se pochlubit hlavní adresou mých chemických stránek, které se používají na gymnáziích i vysokých školách v celé České republice http://canov.jergym.cz/
Michael Canov

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 8:44 am    Předmět: To: diskutující Citovat

Dobrý den,
již opět k tématu.
Pan Smolík uznal, že nekonečné opakované parkování je obcházením smyslu zavedení parkovacích kotoučů a parkuje se svým autem mimo náměstí.
Dlouhodobě (opakovaně) neparkují na náměstí již ani u Laury.
Jediný zatím nevyřešený problém je červená Toyota Yaris. I zde se majiteli snaží MP vysvětlit, že je to stav neudržitelný (přestože zde dle našich zjištění opravdu majitel opravdu krouží dvě hodiny co dvě hodiny po náměstí) a že dříve či později podmínka časových kotoučů nebude dodržena a majitel obdrží nejvyšší možnou pokutu.
Kromě toho dle mého právního názoru se jedná (i při dodržení podmínky úplného opuštění parkovacího místa a objetí náměstí před novým zaparkováním) o pokus o obcházení zákona, přesněji řečeno o porušení zákona. Smysl zákona a smysl této dopravní značky je totiž ten - že dotyčný smí parkovat na daném místě dvě hodiny a "šmytec". To samozřejmě nevylučuje, že pokud si majitel auta vzpomene 10x za den, že potřebuje na náměstí ještě něco vyřídit na úřadě či koupit rohlíky, aby znovu přijel a nově zaparkoval, vylučuje však cílené a vědomé dlouhodobé parkování, pouze formálně přerušované kolečkem okolo náměstí. Nepochybuji o tom, že v případě střetu natvrdo u soudu, že by soud naši argumentaci uznal za oprávněnou.
Věřím však, že k tomuto nebude muset dojít a majitel daného auta uzná naši argumentaci a auto bude parkovat mimo náměstí.
Michael Canov

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 8:27 am    Předmět: Videoreportáž Citovat

Odkaz na videoreportáž Tv Chrastava:
http://chrastava.coprosys-lvi.cz/park-hodiny.wmv
kobyla ma maly bok

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 1:09 pm    Předmět: Náměstí 1. máje - zavedení parkovacích kotoučů Citovat

kobyla ma maly bok napsal:

... chci říct, velmi dobrý nápad. Počkejte a se uvidí.
Jen doufám, že majitelům koní ( pod kapotou) z řad pracovníků Městského úřadu, se nebudou vydávat různé vyjímky Cool .

Dobrý den,
jen tak dál vy s námi, my s vámi. Hlavně je pohoda a klid na náměstí, tak to je důležité.
Jsem nad míru spokojená a opravdu děkuji, je to naprosto super.
Spokojená kobyla, neplašící se. Razz
Michael Canov

PříspěvekZaslal: čt červenec 15, 2010 5:28 am    Předmět: Perlička s parkovacími kotouči Citovat

Perlička s parkovacími kotouči viz. http://www.chrastava.cz/2010/kotouce-tri.htm
Andýsek1

PříspěvekZaslal: čt červenec 15, 2010 8:54 am    Předmět: Citovat

No tak to je vůůůůl Laughing
Michael Canov

PříspěvekZaslal: čt červenec 15, 2010 7:25 pm    Předmět: Reportáž Tv R1 Genus Citovat

Tv R1 Genus 15. 7. 2010 (od 4:47)
http://www.r1genus.cz/images/UK-Videos/926-name-File-ctvrtek.wmv
Ferocactus

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2011 4:47 pm    Předmět: Parkování přikazuje dopravní značení na h..... Citovat

Vážení, jsem s dovolením přesvědčen, velká škoda je, že se časově omezené parkování na nám. 1.máje už dlouhodobě nedodržuje!
Exclamation Question Idea
VELITEL MP

PříspěvekZaslal: út březen 08, 2011 2:01 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den, bohužel vás musím ujistit, že dodržuje. Strážníci několikrát denně kontrolují nastavení parkovacích hodin. Městská policie provádí kontroly namátkově. Děkuji za připomínku.
Ferocactus

PříspěvekZaslal: út březen 08, 2011 6:08 pm    Předmět: Citovat

VELITEL MP napsal:
Dobrý den, bohužel vás musím ujistit, že dodržuje. Strážníci několikrát denně kontrolují nastavení parkovacích hodin. Městská policie provádí kontroly namátkově. Děkuji za připomínku.

Děkuji též Very Happy .
Mihuna

PříspěvekZaslal: po březen 14, 2011 4:42 pm    Předmět: Citovat

Také souhlasím Smile Parkování je skvěle kontrolováno o tom žádná.......

Jen škoda, že není všem měřeno stejným metrem......Prostě VIP jsou a budou..............

O tom kdo to je asi netřeba mluvit, průměrný občas to lehce pozná sám Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na: