Stavba v areálu Renwon dle původních plánů?
 

video Tv Chrastava


Dnes 2. července 2018 se na žádost vedení firmy Renwon, která vlastní areál po Mykaně, uskutečnilo na radnici jednání o současném a budoucím stavu. Stalo se tak více než dva měsíce poté, kdy se město Chrastava velmi ostře postavilo proti požadovaným změnám v územním rozhodnutí a stavebním povolení (s výjimkou posunu vjezdu a výjezdu do a z areálu blíže kruhovému objezdu, na místě někdejších sběrných surovin).

Dnešní reakce firmy Renwon nás částečně potěšila, neboť její podstata byla následující: Těsně před podpisem je smlouva s původním vlastníkem areálu, firmou Wassa., která bude dlouhodobým nájemcem kompletně celého areálu. Bude tedy zachováno původně povolené zaměření podniku na kartonáž. Z tohoto důvodu nepřipadají v úvahu podstatné změny typu přechod z dvousměnného provozu na provoz třísměnný, zvýšení provozu nákladní dopravy a podobně. Výstavba nového areálu bude v nejbližších dnech zahájena přesně podle původního územního rozhodnutí a stavebního povolení. V případě, že by snad došlo v průběhu prací, dle názoru firmy Renwon, k nutnosti požadovat povolení změn v územním rozhodnutí a stavebním povolení, jednalo by dle dnešních informací o změny nepodstatné. I tak si je firma Renwon vědoma, že i v takovém případě (s výjimkou výše zmíněného posunu vjezdu do areálu) musí počítat s nesouhlasným vyjádřením města a zřejmě i dalších účastníků řízení.

Dle sdělení firmy Renwon bude výstavbu realizovat jako vítěz výběrového řízení firma IMOS Brno.

Cihlová část předrcené suti, která je po demolici dosud v areálu, se bude vyvážet. Jelikož tento materiál prošel úspěšně předepsanými ekologickými atesty a získal příslušné certifikáty jako stavební materiál, bude použit na zpevnění některých úvozových (lesních i polních) cest.

Chrastava 02.07.2018
Michael Canov


Články související:
27.04.2018 Zásadní nesouhlas se změnou stavby v areálu Renwon (Tv Chrastava)
20.04.2018
Žádost o vyjádření k ZSPD (bez projektové dokumentace)
13.10.2017
Demolice starého a výstavba nového průmyslového areálu (Tv Chrastava)
23.09.2015
Firma Wassa seznamuje veřejnost se svým záměrem (Tv Chrastava)