Firma Wassa seznamuje veřejnost se svým záměrem

 


 

reportáž TV Chrastava

Majitel a další představitelé firmy Wassa s.r.o. seznámili veřejnost se svým záměrem zdemolovat bývalý areál firmy Bremi (ještě dříve Mykany a Bytexu) a vystavět na uvolněných pozemcích svůj nový závod zaměřený na obalové materiály, který by měl přinést 150 až 200 nových pracovních míst. Stalo se tak na večeru se starostou dne 7. září a na dalším setkání s občany dne 23. září. Nyní firma Wassa připravuje exkurzi pro zájemce do jejich provozu v Příšovicích. Autobus pro zájemce přistaví firma před radnici v pondělí dne 26. října. Odjezd bude v 15 hodin 2015. Zájemci o prohlídku se mohou přepravit též po vlastní ose a počkat na příjezd autobusu přímo před závodem v Příšovicích.

Odbor pro výstavbu a územní správu MěÚ Chrastava vydá v přenesené působnosti v řádu týdnů oznámení o zahájení sloučeného územního a stavebního řízení. Stane se tak veřejnou vyhláškou, která bude zveřejněna na úřední desce klasické (před radnicí) i elektronické na webových stránkách města. Ti z občanů, kteří se budou cítit účastníky řízení, budou moci podat v zákonných lhůtách své připomínky a námitky, s kterými se bude muset úřad řádně vypořádat.

Pokud se firmě podaří řádně obhájit svůj záměr před všemi orgány státní správy, mělo by dojít k demolici starého objektu o prázdninách 2016 a následně by měl být během půl roku vystavěn nový závod.

V Chrastavě dne 23.09.2015 Ing. Michael Canov, starosta

kompletní videozáznam:  část 1/3   část 2/3   část 3/3

 
Média:
15.09.2015 Liberecký deník  Bývalý Bytex v Chrastavě čeká demolice