Výstava Dámského klubu

video TV Chrastava   fotogalerie

Členky Dámského klubu uspořádaly výstavu „ŠIKOVNÉ RUCE“. Výstavu můžete navštívit denně v městské galerii od 1. září do 29. září 2013.

Dámský klub funguje pod Společenským klubem dva roky, má dvanáct stálých členek a mnoho neregistrovaných členek, které se zúčastňují akcí nepravidelně. Některé mezi nás chodí i s dětmi, jež se také snaží různě tvořit. Na našich setkáních pleteme, háčkujeme, vyšíváme, tvoříme formou patchwork, decoupage, vyrábíme dekorativní předměty a košíky z papírových ruliček. Uspořádaly jsme již čtyři setkání s kosmetičkami, sešly se s kartářkami, zajely do Prahy na výstavu „Kreativita“. Některé naše členky pomáhají při vánočních a velikonočních akcích pro chrastavské děti. Většina z nás se zapojila do akce „Vánoční strom splněných přání“ pro Dětský domov v Krompachu v Čechách. Vyráběly jsme pralinky a marcipán. Připravily jsme pro děti zdobení perníčků, které naše členky napekly. Aby se neřeklo, že pouze ručně tvoříme, zúčastňujeme se i kulturních akcí, pořádaných Společenským klubem v Chrastavě.

Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, jak jsme zručné a co všechno jsme zhotovily. Rády mezi sebe přijmeme další členky a přivítáme nové podněty a inspirace.

Výstava byla zahájena vernisáží v úterý 3. 9. 2013 v 16:00 hodin v městském muzeu na náměstí.

 

J. Marxová