Michalík opět vítězně

Motklub Chrastava
Fotogalerie

V měsíci srpnu absolvovali jezdci Motoklubu Chrastava druhý a třetí podnik Mistrovství České republiky v enduru. Ve dnech 12.-13.8. se jel druhý podnik MČR ve Mšeně u Mělníka. Pro našeho jezdce Romana Michalíka nezačal vůbec dobře. Hned v prvním okruhu měl při průjezdu lesem nepříjemný pád. Po lékařské prohlídce byla diagnóza jasná, otřes mozku a min.čtrnáct dnů v klidu. Pro tento podnik byl Roman mimo hru o body. Při možných propočtech to však znamená, že titul mistra ČR již v soutěži jednotlivců dosáhnout nemůže. Roman však i při ztrátě 50 bodů (předpokládané body za vítězství) stále bojuje o celkové stupně vítězů. Ve třídě E1 zajeli dobře oba naši reprezentanti. Libor Buchar obsadil celkově 6.místo a Jan Chábera 9.místo. Libor také stále drží kontakt s trojicí nejlepších juniorů v absolutním pořadí. Dařilo se i Radku Pabiškovi. Ten ve třídě E3 obsadil 5.místo.

V přeboru české republiky jsme na body dosáhli také. Josef Pabiška ve třídě do 85ccm obsadil celkově 3.místo. Libor Probošt mohl jen litovat pádu v posledním měřeném úseku, ale i celkově 4.místo je solidní přísun bodů do celkového hodnocení podniku. Mezi veterány nás reprezentoval Petr Majtner. V sobotu mu patřilo 11.místo. Nedělní závod pak ze zdravotních důvodů neabsolvoval.

Hned další víkend se jel třetí podnik v Opařanech u Tábora.. I když vyjádření lékaře pro R.Michalíka bylo dané, skutek byl jiný. Roman v Opařanech nastoupil a opět nenašel po oba dny jak ve své třídě E2, tak i absolutně přemožitele. Byl to zase závod Romana Michalíka proti zbytku republiky. Naši mladíci ve třídě E1 také přivezli slušné bodové zisky. L.Buchar obsadil celkově 5.místo a Jan Chábera místo jedenácté. Tak jako ve Mšeně, i zde L.Buchar dojel v juniorech na 5.místě. Ve třídě E3 pak R.Pabiška obsadil velmi solidní 6.místo.

V přeboru ČR zajeli tři naši jezdci opět velmi dobře. Josef Pabiška obsadil celkově 5.místo, ale po třech podnicích se v celkovém pořadí posunul již na druhou pozici. Libor Probošt pak ve třídě E2 dokončil v součtu časů za oba dny na 4.místě a stále bojuje o druhé místo v celkovém pořadí.

Poslední podnik MČR se pojede až 21.-22.10 v Bohdalovicích (u Smržovky). Je to zároveň i podnik, kde se pojede soutěž družstev. Motoklub Chrastava by rád promluvil do absolutního pořadí. S Romanem Michalíkem a Libor Bucharem by měl nastoupit i slovenský reprezentant Jaroslav Katrňák.

Příprava na poslední podnik mistrovství Evropy, který se pojede v polovině září ve Francii, tedy vyšla dobře. Do Francie budeme odjíždět s velkou nadějí a velkými ambicemi. Roman Michalík po třech podnicích je včele pořadí jak ve své třídě, tak i v absolutním pořadí. Věřme, že smůlu si již vybral ve Mšeně a Francie bude krásné vyvrcholení letošní sezóny.

M.Košina - manažer