Mistrovství Evropy enduro - Cereď

Motoklub Chrastava

Fotogalerie

O víkendu 30.6.- 1.7.2007 se v okolí maďarského města Cereď jel 2.podnik ME enduro. Chrastavu reprezentovala trojice jezdců. Vedle R.Michalíka na start nastoupili junioři Jan Chábera a Jan Fajstavr. Naši mladíci opět jeli sbírat zkušenosti. První den poznali úskalí evropského podniku a jeho nástrahy. V prvním kole se jim podařilo trochu zabloudit a nasbírání trestných minut se již dohnat nepodařilo. Důležité bylo, že náročný podnik dokončili (i ve zdraví). V sobotu patřilo J.Cháberovi 40.místo a J.Fajstavrovi 41.místo. V neděli J.Fajstavrovi nevydržela převodovka a ze závodu musel odstoupit. J.Chábera pak zajel slušný závod a bojoval až do konce podniku. Nakonec mu patřilo solidní 34.místo.

Roman Michalík opět ukázal, že nyní v Evropě nemá konkurenci. Po oba dny zajížděl v rychlostních zkouškách nejrychlejší časy. V sobotu bezpečně zvítězil jak ve své třídě E2, tak i v absolutním pořadí. V neděli pak hned v prvním a druhém kole získal bezpečný nadskok a do posledního kola jel s tím dokončit závod v pořádku.Po projetí cílem poslední rychlostní zkoušky Romanovi patřilo první místo. Pak závodníky čekal téměř hodinový přejezd náročným terénem do cíle. Pět minut před cílem měl Roman nepříjemný pád a vše mohlo být ztraceno. Naštěstí Roman i motorka byli v pořádku a cílový čas Roman stihnul. To znamenalo opět vítězství jak ve třídě E2, tak i v absolutním pořadí. Maďarský podnik ukázal všechny krásy endura i to, že závod končí opravdu až po projetí cílem. Nyní to bylo pro jezdce sedm náročných hodin.

Před dalším podnikem, který se pojede 18.-19.srpna ve Finsku, patří Romanu Michalíkovi první místo v celém seriálu mistrovství Evropy. Již tento podnik může hodně napovědět před závěrečným podnikem, který se pojede v září v Polsku