Příprava na sezónu 2006 je v plném proudu

Příprava na sezónu 2006 je v plném proudu

Členové Motoklubu Chrastava mají přípravu na novou sezónu v plném proudu. Pravidelné nedělní dopoledne v libereckém bazénu spojené s hodinovým spinningem, trénink na běžkách po vrcholech Jizerských hor a samozřejmě i kondiční trénink v chrastavské posilovně. Nová sezóna nebude o nic lehčí než předcházející. I když se nepojede MS družstev, mezinárodní šestidenní soutěž, čeká kluky plno velmi náročných soutěží. Již 1.dubna začíná soutěž mistrovství ČR a přebor ČR v enduru. Jen o týden později zajíždí chrastavský tým na Sardinii na první podnik mistrovství Evropy v enduru. V celém seriálu ME nás budou reprezentovat jezdci Libor Buchar, Radek Pabiška a hlavně nový člen motoklubu, mistr světa v enduru z roku 1998 a vicemistr světa z roku 2002, Roman Michalík. 
Na závěr sezóny 2005 jsme jednali o možném posílení týmu. Počítali jsme s Milanem Barošem. Ten však naši nabídku nepřijal z rodinných důvodů. Narodil se mu syn a chtěl by se v letošním roce věnovat rodině a od motorek si na chvíli odpočinout. Nejde než jeho rozhodnutí respektovat a popřát mu a jeho rodině vše nej… a brzký návrat do kolotoče endura. 
Roman Michalík je v naší republice velké jméno. Věříme, že svou účastí nejenže týmu pomůže, ale přiláká k nám spoustu nových zájemců a mladým klukům, kteří již náš tým reprezentují, bude velkým vzorem a rádcem. Počítáme také v seriálu ME se startem mladých jezdců Jana Chábery a Jana Fajstavra. Tito jezdci by nás mohli reprezentovat buď v Polsku nebo Maďarsku. Dále věříme i v účast na závodě MS jednotlivců, které se pojede i na Slovensku.
Naši jezdci se v letošním roce samozřejmě zúčastní i seriálu MČR a PČR v cross country. Zde obhajujeme dvě prvenství a dvě druhá místa z roku 2005. Trochu škoda, že třídy do 50ccm a 80 cmm byly pro letošní rok sloučeny v jednu třídu. Někteří jezdci se samozřejmě zúčastní i stále populárních podniků MČR ve vytrvalostním závodě dvojic. Honzík Vondrášek nás bude reprezentovat v závodech MČR v motokrosu. Věříme i v příchod dalšího mladého jezdce z Jablonce nad Nisou Davida Kučery. Jak se říká, ve dvou se to táhne líp.
Motoklub, to nejsou jen motorky, ale i kola, tedy přesněji, horská kola. Jakub Majtner přechází do kategorie mužů a čeká ho velmi těžká a náročná sezóna. Držte nejen Jakubovi, ale i všem členům motoklubu palce a věříme, že najdete někdy cestu naše kluky na některém podniku povzbudit.

Michal Košina
manažer týmu