Chrastava už tři roky v řadě nepoznala porážku

Chrastava už tři roky v řadě nepoznala porážku

Fotogalerie... 

Tradice, která se udržuje městy Chrastava, Eichstätt a Bolca, ve fotbalovém klání se letos konala v partnerském městě Eichstätt v části Marienstein. Jde o fotbalový turnaj konaný dvěma ročníky a to mladším (do 12 let) a starším (do 17 let). Naše město opět vyslalo své nejlepší zástupce, a to jak na sportovní tak i na společenskou reprezentaci města.

Minulý rok se turnaj konal v italském městě Bolca, kde naši vyhráli obě první místa. Tento rok jsme jeli opět s nadšením, odhodláním, touhou zvítězit a obhájit prvenství na mezinárodním klání. Z Chrastavy vyjel autobus ve čtvrtek ráno, spolu se zástupci města a starostou panem Michaelem Canovem. Po příjezdu nás čekala večeře v příjemném fotbalovém areálu. Na pátek byl naplánován výlet po místních památkách, zbytcích starobylých římanských táborů a muzeum prehistorických ryb a dinosaurů. Po této vyčerpávající zkoušce, si někteří šli zahrát fotbal a doladit formu na sobotní turnaj.

Los nám přiřadil jako prvního soupeře italský celek z Bolcy, zápas to byl těžký, ale nakonec se podařilo zvítězit 3:1 . Ve druhém zápase na nás čekali favorité z VfB Eichstättu, což bylo vidět, jelikož jsme se celý zápas trápili, ale nakonec se přiklonilo štěstí na naši stranu a vyhráli jsem 3:0 , což nám vneslo klid do duší, protože příští zápas s FC Marienstein už nám v podstatě o nic nešlo. Porazili jsme ho 4:0 a mohlo se začít slavit, čím udělali dorostenečtí chlapci loučícímu se trenérovi Petru Rozmajzlovi a asistentům Suchanovi a Grunzovi velikou radost. Ale jak dopadli mladší? Ne jinak jako předchozí rok, a tak také mohli trenéři Milan Kneys a Milan Bouška slavit obhajobu prvenství. Začaly mohutné oslavy v slavnostním areálu. Dorazili i místní obyvatelé, aby zjistili, co znamenal ten mohutný vítězný řev.

Po vyhlášení ještě naši hráči spolu s překladatelkou Hanou Rozmajzlovou a Kateřinou Krchovovou zajistili předání darů partnerským stranám, městu Bolca, starostovi města Eichstätt a servisnímu týmu Marienstein, který se o nás staral. Nakonec jménem starosty města Chrastava, byl vynesen požadavek na konání příštího ročníku v našem městě. Takže příští rok se těšíme nashledanou a doufáme, že nás přijdete v rodném městě podpořit.

Petr Rozmajzl