Zastupitelstvo neschválilo zřízení pamětní desky Rudolfu Fuksovi

Zastupitelstvo neschválilo zřízení pamětní desky Rudolfu Fuksovi

Chrastavská veřejnost byla v uplynulém období seznámena s osobností někdejšího chrastavského občana pana Rudolfa Fuksy prostřednictvím „Zprávy o Rudolfu Fuksovi“ kterou zpracoval jeho prasynovec pan Jindřich Šnýdl (vyšlo jako samostatná příloha Chrastavských listů 6/2008, je též zveřejněno na webových stránkách města).

Na zasedání zastupitelstva města Chrastava dne 1.9.2008 jsem na základě iniciativy pana Jindřicha Šnýdla navrhnul zřízení pamětní desky tomuto účastníku třetího odboje. Na schválení tohoto návrhu však osm hlasů (pp. Canov, Henzlová, Mlynář, Ramírezová, Severa, Štekl, Suchomel a Trpišovský) nestačilo (na ZM nepřítomni pp. Pilař a Šírová).

Vzhledem k tomu, že jsem obdržel dne 5.9.2008 návrh člena zastupitelstva Ing. Pavla Štekla na opětovné zařazení tohoto bodu do programu zastupitelstva, bude se zastupitelstvo města otázkou zřízení pamětní desky znovu zabývat na svém zasedání dne 20.10.2008.

Zájemci o další informace o panu Rudolfu Fuksovi odkazuji jednak na týdeník Instinkt (vydání z 11.9.2008) a jednak a především na dokument České televize „Dopisy z cely smrti“ (18.9.2008 od 20 h. na druhém programu).

V  Chrastavě dne 5. 9. 2008

Ing. Michael Canov


Odkazy:

:: Dokument ČT Dopisy z cely smrti 

:: Článek o pořadu na serveru idnes

 Aktualizováno 19. 9. 2008