Pozvánka na besedu do knihovny

Knihovna v Chrastavě pořádá 14. května 2008 od 17:00 hodin besedu se spisovatelem Alexandrem Stainforthem

Pozvánka na besedu do knihovny

Alexander Stainforth - životopis

Narozen: 18. dubna 1982
1994 – V tomto roce jsem napsal svůj první příběh.
1996 – Hororovou povídku Noční rozparovač přijali v časopise Nemesis. Krátce před vydáním byla existence časopisu ukončena.
2000 – Počátek spolupráce s nakladatelstvím Vacek a spol. Téhož roku jsem se zúčastnil jejich sborníku Slova a slůvka.
2001 – Účast v soutěži Nepiště do šuplíku mi vynesla třetí místo za prózu a první místo za poezii. K soutěži vyšel sborník.
2002 – Další spolupráce s nakladatelstvím Vacek a spol. Ve sborníku Slova v čase vyšly další příběhy. Účast ve dvou soutěžích – Pražské inspirace (3. místo v kategorii próza) a Bělohorský písmák (1. místo v kategorii historická próza).
2003 – Založil jsem vlastní nakladatelství. Ve spolupráci s nakladatelstvím Vacek a spol. vyšla má první samostatná kniha Temný úplněk. Ve sborníku Bělohorský písmák vyšla povídka Krásná zrádkyně.
2004 – Po úspěchu Temného úplňku následovalo pokračování Temná vášeň. Druhá kniha se od samého počátku vzniku potýkala s mnoha problémy a na knižní pulty se dostala jen v omezeném množství. Na podzim roku jsem publikoval na internetových stránkách http://www.pooh.cz/ sérii humoristických příběhů.
2005 – V listopadu se na internetu objevily nové příběhy Čas říci sbohem a Tvá příští Superstar. Po jejich úspěchu jsem začal uvažovat o nové knize.
2006 – Začal jsem pracovat na nové knize, ve které jsem se chtěl představit čtenářům rovnou v několika žánrech. Kniha vystřídala mnoho pracovních názvů: Čas říci sbohem, Kolo času, Volání času a Harém.
2007 – Po krátké odmlce publikuji dvě knihy - Harém v nakladatelství CZ Books a Stíny z domu temnoty v nakladatelství Beletris.
2008 - Začínám spolupracovat s nakladatelstvím Daranus, které na přelomu března a dubna vydává moji novou knihu Lady Jane - Osudem prokletá