Vánoční kavárna seniorů - čtvrtek 15.prosince 2005 ve Společenském klubu

Společenský klub ve spolupráci s odborem pro záležitosti občanů Městského úřadu v Chrastavě uspořádal vánoční posezení pro seniory.

Sváteční odpoledne zpestřili žáci hudebních kurzů Společenského klubu. Pod vedením pí. učitelky Jitky Fiedlerové, pí. Heleny Kačenové, p. Františka Boudy a p. Miloslava Kotlára, děti přednesly nejrůznější vánoční skladby. Po představení k poslechu i tanci zahrál p. Vítězslav Slezák s p. Vlastimilem Žemličkou. Příjemné odpoledne skončilo vzájemným přáním hezkých svátků v 18 hodin.

V pátek 16. prosince 2005 Společenský klub uspořádal koncert
"K poctě sv. Mikuláše" v kostele sv. Vavřince

Legendu O sv. Mikuláši přednesl její autor p. Vladimír Matějček (herec divadla O. Stibora v Olomouci, Divadla Za branou, Lyry Pragensis a host činohry Národního divadla, básník, scénárista a překladatel).

Skladby J.S.Bacha, D.Buxtehudeho, L. N.Clérambaulta, W. A. Mozarta, J. Pachelbela aj. F. Segera hrál na varhany Vladimír Roubal (ředitel chrámové hudby Královské kanonie premonstrátů v Praze na Strahově, koncertoval nejen doma, ale i v mnoha zemích Evropa, USA a Japonsku).

Společenský klub děkuje p. faráři Tomáši Genrtovi za krásné úvodní slovo, p. Zdeňkovi Šimkovi za ztvárnění postavy Mikuláše a děvčatům Lucii Vykouřilové a Štěpánce Válkové za postavy andělů.