Městská knihovna
Noc s Andersenem 2004

Noc s Andersenem 2004Noc s Andersenem 2004Noc s Andersenem 2004

Letos proběhl již 4. ročník "Noci s Andersenem". Cílem našeho "nocování" bylo vzbudit v dětech zájem o četbu, ukázat jim krásu mluveného slova a půvab hlasitého čtení. A co se dělo tuto kouzelnou noc z 2. dubna na 3.dubna v místech,kde se nocovalo?

Noci v naší knihovně se zúčastnilo 20 dětí ve věku 7-11 let, z tohoto počtu pouze 2 chlapci. Pro děti byly připraveny soutěže, kvízy, hry a diskotéka.

Ve 21 hodin přišlo překvapení - knihovnu navštívil kouzelník Marcolli (vystupuje v pořadech s Jiřím Kornem), který předvedl kouzla s kartami, provazem i kouzla kreslená. Děti se zapojily do předvádění. O  hodinu později se zcela nečekaně zastavil i Tom Gryf (kouzelník vystupující v pořadech televize Prima). Čarování a kouzlení skončilo pozdě večer a některým dětem se už klížila víčka. Po večerní hygieně si každý našel svůj koutek, kde si ustlal a nastalo čtení Andersenových pohádek, které se protáhlo přes půlnoc. Někteří konec pohádek zaspali, jiní si štěbetali ještě dlouho po půlnoci. Posléze vše utichlo a ozývalo se jen tiché oddychování,pochrupování a občasné brebentění malých spáčů.

A už tu bylo ráno, postupné probouzení, hygiena, vaření čaje a snídaně. Nestačili jsme ani zhodnotit celou akci (někteří rodiče již čekali), ale všichni jsme se shodli na výletu, který bychom rádi uskutečnili, stejně tak, jako v  loňském roce.

Každý účastník dostal pamětní list na tuto noc a drobné dárky. Podle ohlasu dětí lze soudit, že se i letošní "nocování" v naší knihovně vydařilo.

Zdar "noci s Andersenem" v roce 2005

Hana Matoušová
knihovnice MěK 

Stránky Městské knihovny v Chrastavě