PODĚKOVÁNÍ

Vážený pane starosto, Vážení členové městského zastupitelstva jakož i pracovníci, Vážení občané města Chrastavy,

chceme touto formou srdečně poděkovat Městskému úřadu Chrastava pod vedením starosty Ing. Michaela Canova, jakož i všem členům zastupitelstva za velmi humánní a sociální postoj při humanitárním řešení přijmutí uprchlíků z válečné Ukrajiny.
Na naši žádost o pomoc okamžitě a bez váhání vytvořili podmínky pro přijetí tří rodin, které mají malé děti a nacházely se v bezvýchodné situaci a zcela bez jakéhokoli majetku a financí pro další život. V takové situaci má nesmírný význam okamžitá a akční pomoc, protože tito uprchlíci jsou ve velmi tíživé a psychicky náročné situaci, jsou nepředstavitelně stresováni nejistotou budoucnosti a strachem o své děti a blízké.
Vaše pomoc byla velmi příkladně organizována a koordinována, byla maximálně účelná a přispěla k rychlému uklidnění těchto rodin uprchlíků a jejich základní životní stabilizaci.

Taktéž touto formou srdečně děkujeme všem občanům města Chrastavy, kteří tímto ukázali svůj humánní postoj a podpořili přijetí těchto uprchlíků. Děkujeme Vám všem za pochopení naléhavosti situace, za vstřícnost a solidaritu s těmito lidmi v jejich bezvýchodné životní situaci a zejména za Vaši morální podporu městskému úřadu Chrastava v takovém sociálním postoji.
Velmi si vážíme takového bezprecedentního jednání městského úřadu Chrastava i podporujících občanů a věřím, že i Vy občané si takového vedení města a takové činnosti svého Městského úřadu vážíte.
Máte být na co hrdi!
Ještě jednou tedy jménem ubytovaných rodin a našim jménem děkujeme zejména pak paní Urbanové a pracovníkům kolektivu za skvělou a rychlou koordinaci postupu a jejich práce bez ohledu na svůj osobní čas a paní místostarostce Zitě Václavíkové za vyjádřenou podporu jménem města Chrastavy při osobním setkání s uprchlíky .
Děkujeme starostovi Ing. Michaelu Canovovi, že si našel v jeho náročném pracovním programu malou chvilku na to, aby přišel osobně pozdravit tyto uprchlíky a vyjádřil jim tímto svou podporu. Byla to pro ně povzbuzující čest!

S přátelským pozdravem

Ivan Kyša a kolektiv organizující pomoc uprchlíkům

V Liberci dne 15. března 2022