Přeshraniční rozvoj turistiky ve městech Lwówek Śl. a Chrastava

Projekt „Přeshraniční rozvoj turistiky ve městech Lwówek Śl. a Chrastava“, registrační číslo projektu: CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_012/0002686, je společným přeshraničním projektem, ve kterém jsme se s partnerským polským městem Lwówek Ślaski zaměřili na obnovu turistické infrastruktury a zvýšení informovanosti o turistických cílech v partnerských městech. Žádost o dotaci z Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko 2014–2020 byla úspěšná a podařilo se nám získat podporu ve výši 85 % z celkových uznatelných výdajů projektu, které přesahují 42 tis. EUR.


Město Chrastava v rámci projektu umístilo 15 infotabulí (informace o dané lokalitě, turistické mapy) na turisticky atraktivních místech, instalovalo skříňku u hasičského muzea, vybudovalo nabíjecí stanici na elektrokola v lokalitě Paradýz a turistický přístřešek na Ovčí hoře. Celkové náklady české části projektu činily téměř 25 tis. EUR.


Město Lwówek Śląski instalovalo 14 infotabulí u významných městských památek a turistických atraktivit, doplnilo městský mobiliář. Celkové náklady polské části projektu činily téměř 18 tis. EUR.


Věříme, že instalované informační tabule, mapy a mobiliář přinesou užitek návštěvníkům města i místním občanům.


Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa.


Chrastava dne 23.02.2022
Ing. Lenka Čermáková, ORM MěÚ Chrastava