7. ročník Oslav Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko

 

fotogalerie     video TV Chrastava

V sobotu 10. září proběhl v Chrastavě 7. ročník Oslav Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko. Tento svazek sdružuje 10 obcí - Bílý Kostel, Hrádek nad Nisou, Chotyně, Chrastava, Janovice, Kryštofovo Údolí, Mníšek, Nová Ves, Oldřichov v Hájích a Rynoltice. Mikroregion vznikl v roce 2001, tehdy měl obcí jen devět, přičemž benjamínek svazku Janovice se připojil v roce 2009. Cílem je vzájemná spolupráce a koordinace činností v oblasti rozvoje celého regionu. Obce spolupracují také v oblasti cestovního ruchu a jednou z mnoha krásných společných aktivit jsou každoroční Oslavy, v jejichž pořádání se obce střídají. Letos připadlo pořadatelství Chrastavě.
Kromě kulturního programu jsou součástí oslav také sportovní klání, kterých se účastní dvou nebo tříčlenné týmy z jednotlivých obcí. Pořadatelé letos připravili štafetu na transbordéru a turnaje ve střelbě, kuželkách a nohejbale. Na pódiu na náměstí se během odpoledne vystřídaly regionální kapely Krávy bez medu, Woko, Stan band a Shortfingers. Svou tanečně-cvičební sestavu předvedli chrastavští senioři, děti mohly v obřadní síni zhlédnout pohádku v podání Divadla Koloběžka a vyvrcholením večera byl koncert hudebních legend Petra Spáleného a Milušky Voborníkové.
Děkujeme všem, kdo se na přípravě Oslav podíleli, děkujeme návštěvníkům a předáváme pomyslnou štafetu. 8. ročník Oslav Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko se v příštím roce bude konat s největší pravděpodobností v Nové Vsi.
 

Chrastava 12. září 2022

Věra Baumgartnerová
informační a mediální referent