Děti na Závodu požárnické všestrannosti

V sobotu 22. 10. 2022 se naši mladí hasiči zúčastnili závodů požárnické všestrannosti v Jeřmanicích. Své znalosti a zdatnost se vydaly prověřit 2 hlídky starších a jedna hlídka mladší hasičů. Pro mladší děti to byla navíc premiéra na takovémto druhu závodu. Kromě 3 km (mladší 2 km) běhu v náročném terénu, na závodníky čekaly úkoly jako například střelba ze vzduchovky, základy první pomoci, topografie, uzlování a další. Závod se konal za mírně deštivého počasí, ale to žádného ze závodníků neodradilo.
Jako první se na start postavili naši nejmladší. Hlídka ve složení Dan, Kubík, Natálka, Stellinka a Martínek zvládla svůj první závod znamenitě a ze závodů si odvezla krásné 12. místo z celkem 23 přihlášených družstev mladších.
Další na start (již tří kilometrové trasy) se postavila první hlídka starších ve složení Martin, Šárka, Nikča, Vítek a Honza. Jsou to již zkušení závodníci a jejich snažení jim vyneslo krásné 3. místo z celkem 21 přihlášených hlídek.
Špatně si nevedla ani naše druhá hlídka starších ve složení Leoš, Libor, Kája, Martin a Honzík, která se umístila na 17 místě.
Všichni závodníci ze sebe vydali maximum a odvezli si sladkou odměnu.
Absolutním vítězem v obou kategoriích se staly hlídky z Karlinek, kterým tímto gratulujeme.
Našim dětem chceme moc poděkovat za jejich bojovnost, píli a statečnost. Věříme, že ve své snaze nepoleví.