Podání žádosti o odklad povinné školní docházky

 

 

O odklad povinné školní docházky může zákonný zástupce žádat na základě § 37 odst. 4, Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Ředitel školy odloží začátek povinné školní docházky o jeden školní rok, pokud je žádost doložena doporučujícím posouzením příslušného školského poradenského zařízení (PPP, SPC), a odborného lékaře nebo klinického psychologa.

Vzhledem k výše uvedenému požadavku na dvě doporučující stanoviska, bude škola při podání žádosti o odklad postupovat takto:

Zákonný zástupce dítěte zašle prostřednictvím e-mailu (zschrastava@volny.cz) informaci škole o svém záměru žádat o odklad povinné školní docházky. Škola následně (prostřednictvím e-mailu, nebo telefonicky) dohodne se zákonným zástupcem žáka další postup.

V e-mailu o avizovaném odkladu napište tyto údaje:
• jméno a příjmení dítěte, datum narození, adresu trvalého bydliště
• jméno a příjmení zákonného zástupce, adresu trvalého bydliště, telefon
• datum šetření ve školském poradenském zařízení
(Upozorňujeme zákonné zástupce, že termín vyšetření školní nezralosti dítěte si musí ve školském poradenském zařízení domluvit sami. Základní škola bohužel v tomto směru nemůže být prostředníkem k zajišťování termínů šetření.)


Mgr. Aleš Trpišovský
ředitel

V Chrastavě 30.3.2021