Podání žádosti k plnění povinné školní docházky

 

 

Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, je možné podat žádost o přijetí k základnímu vzdělávání osobně anebo v elektronické podobě. Škola bude upřednostňovat podání přihlášky, pokud to bude možné, bez osobní přítomnosti zákonného zástupce dítěte ve škole.
Vyplněnou přihlášku (tiskopis žádosti ZDE: .docx, .rtf, .odt, .pdf) je tedy možné doručit následujícími způsoby:

1. Datovou schránkou (Identifikátor datové schránky školy: idqmkd8),


2. E-mailem s elektronickým (digitálním) podpisem na e-mailovou adresu školy zschrastava@volny.cz. Nelze poslat jen prostý email s naskenovaným podpisem! (Pokud by bylo podání učiněno pomocí e-mailu bez uznávaného elektronického podpisu, je nutné žádost do 5 dnů ze strany zákonného zástupce potvrdit způsobem uvedeným v bodě 1, 3, nebo 4.)


3. Poštou na adresu školy (Základní škola, náměstí 1. máje 228, 463 31 Chrastava)


4. Osobní podání
Přihlášky je možné od 12. dubna vhodit v zalepené obálce do schránky školy, která je pro tento účel umístěna na dveřích hlavního vchodu do budovy školy na náměstí 1. máje.
Rodiče, kteří si nemohou žádost vytisknout z webových stránek školy, si mohou tento tiskopis osobně vyzvednout ve škole v budově na náměstí 1. máje každý pracovní den od 12. dubna do 30. dubna (8.00 až 12.00 hodin).

K žádosti zákonný zástupce přiloží kopii rodného listu dítěte, a to v případě elektronického podání v digitální podobě (scan, fotografie), nebo v případě listinného podání (poštou, osobním podáním) v papírové podobě (prostá kopie).
Následně po podání žádosti škola zašle zákonnému zástupci na e-mailovou adresu, kterou uvedl ve své žádosti o přijetí, potvrzující e-mail o zaregistrování žádosti. Současně pro účely zápisu bude tímto e-mailem dítěti přiděleno registrační číslo.
Na základě ustanovení § 183 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (Školský zákon), které se týká rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání, se toto rozhodnutí oznamuje zveřejněním seznamu uchazečů pod přiděleným registračním číslem a výsledkem řízení u každého uchazeče. Seznam bude zveřejněn na veřejně přístupném místě dne 7.5.2021 ve škole, na vývěsce MÚ v Chrastavě a na webových stránkách školy (www.zschrastava.cz).

Mgr. Aleš Trpišovský
Ředitel

V Chrastavě 30.3.2021