Příměstský tábor v Chrastavě

 

 

 

Stalo se již tradicí, že v době letních prázdnin pořádá Společenský klub a město Chrastava dva příměstské tábory,stejně tomu tak bylo i letos.Tentokrát byl první turnus inspirován filmem KOCOURKOV a druhý filmem JUMANJI. Děti byly rozděleny do 5 oddílů a každý den na ně čekaly různé úkoly, dobrodružství, zábava, sport, ale i něco poučného. Každý den probíhal ráno nástup po oddílech, kdy každý oddíl předvedl svůj vlastní pokřik, následovala rozcvička a plán na celý den.


Na prvním běhu táborníci navštívili Wohlmannův statek ve Václavicích, kde měli možnost si vyzkoušet jízdu na koni, dozvěděli se spoustu zajímavostí o včelách a medu, vyrobili si svoji vlastní svíčku a mohli nahlédnout do života na statku a poslechnout si poutavé vyprávění pana Matouše Kirschnera a pak se pěšky vydali směr Chrastava. Následující den jsme navštívili Kozí farmu v Chrastavě na Vysoké, kde jsme ochutnali kozí sýry a koktejl a kde jsme se dozvěděli zajímavosti a informace o kozách od paní Renaty Brindzákové a děti vyvedly kozy na pastvu. Ve čtvrtek nás navštívili ze spolku Penthea, který se zabývá sokolnictvím a my tak měli možnost poznat třeba sokola, sovu, supa nebo káně.


A protože se jednalo o téma Kocourkov, kde je vše, tak trochu postavené na hlavu, tak jsem si udělali v létě Vánoce a všichni jsme ochutnali slané cukroví a zažili vánoční výzdobu v červenci.


Celý první běh jsme zakončili písničkami na přání a malou oslavou s dorty.

Klára Sehnoutková


V dálce slyšíš hrozný řev, pozor, to se blíží lev.

 

Druhý týden vtáhla všechny děti hra Jumanji, a kdo jí zná ví, že může být pěkně nebezpečná, což se také ukázalo. Na herním plánu se po otevření truhly objevily hrací figurky, které vypluly na svou cestu, až do osvobození džungle.


První den bylo nutné se pěkně ukázat, jak jsme silní, a tak si všechny týmy vytvořily vlajku a po prvním hodu kostkou musely vymyslet tanec proti místním kmenům, který někteří pilovali až do konce týdne. Odpoledne jsme se vydali za odměnu na zmrzlinu.


Další den nás kostka poslala přímo k šelmám, kterých nebylo v zoologické zahradě opravdu málo a týmy se musely poprat i s těžkým zadáním, jak šelmy odhalit podle srsti nebo tvaru lebky.


Ve středu kostka zavelela chytat divoké svině, což je jedna z nejoblíbenějších her, na kterou se všichni těší. Taktiky jak divokou svini (čtěte jako schované vedoucí) chytit, byly opravdu excelentní.


Následující den jsme se setkali přímo s návštěvou z džungle a sice několika papoušky a opičkou. Všichni jsme žasli nad šikovností papoušků, kteří kolem nás létali, přistávali na hlavy, a které jsme si na konci mohli vzít také na ruku, což byl pro mnohé velký zážitek.


Odpoledne jsme se vrhli na PET lahve, ze kterých jsme vytvořili bezvadná zvířata, ze kterých přecházel zrak.


Poslední den kostka posunula trochu čas a dostala nás zpět na pevnost Boyard, na které většinu vyděsil čert hned vedle otce Fura.


Po úkolech, které jsme zvládli na pevnosti se skoro všechny týmy dostaly na konec hry a vyhrály. Jeden tým si musel svou hru ještě trochu zasloužit, ale povedlo se.

Tábor se povedl, nikdo se nezranil a doufám, že si to všichni užili.

 

https://chrastava.rajce.idnes.cz/

Fotky je možné prohlédnout v odkazu výše.

Kateřina Kohlíková