Setkání projektových partnerů v rámci projektu „Podpora památek a jejich okolí“

 

        

 

fotogalerie Polské delegace

 

Projekt „Podpora památek a jejich okolí“, registrační číslo projektu: CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_012/0002716, je společným přeshraničním projektem, ve kterém jsme se s polským městem Świerzawa zaměřili na obnovu turisticky atraktivních městských památek. Žádost o dotaci z Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko 2014–2020 byla úspěšná a podařilo se nám tak získat podporu ve výši 85 % z celkových uznatelných výdajů projektu, které činí téměř 53.000,- EUR.

Město Chrastava v rámci projektu provedlo udržovací práce na památce Führichův dům. Po ukončení udržovacích stavebních prací mohli zástupci města Chrastava přivítat své projektové partnery z města Świerzawa v nově upravených prostorech. V sobotu 11. 12. 2021 společná delegace navštívila Führichův dům, kde se konala krásná akce „Vánoce ve Führichově domě“, která nabídla všem návštěvníkům bohatý kulturní program – komentované prohlídky, tvořivé dílničky, prodejní stánky či výstavu dětských prací.

Česko – polská delegace tak měla možnost vidět tuto kulturní památku v plném provozu a odnést si z její návštěvy mnoho nevšedních zážitků.


Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa.

V Chrastavě dne 20.12.2021
Ing. Lenka Čermáková, ORM MěÚ Chrastava