Oslavy Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko v Kryštofově Údolí

 

 

 

 V sobotu 18. září 2021 se v Kryštofově Údolí konal již šestý ročník Oslav Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko. Od 10:00 probíhaly sportovní soutěže a to hned na dvou místech – v areálu kolem koupaliště a na hřišti U Skrblíka. V areálu koupaliště se soutěžilo ve třech disciplínách – ve štafetě na paddle boardu, v běhu s golfovým míčkem na lžíci a v běhu se svázanýma nohama. Na hřišti U Skrblíka se konal turnaj v minifotbálku. Družstva soutěžící v areálu koupaliště byla převážně smíšená, turnaj v minifotbálku byl pouze mužskou záležitostí. I přes nepříznivé chladné počasí panovala sportovní nálada a u všech disciplín se hlasitě fandilo.
Velmi děkuji všem odvážným sportovcům, kteří reprezentovali jednotlivé obce mikroregionu. Zejména děkuji reprezentantům obce Kryštofovo Údolí, jmenovitě Vojtovi Passianovi, Štěpánovi Svačinkovi, Majdě Fedurcové a Jeronýmu Fedurcovi. Tento tým se umístil na vynikajícím 1.místě v běhu s golfovým míčkem na lžíci. Dále bych ráda touto cestou poděkovala Jirkovi Brzoňovi, Tomášovi Gomolákovi a Milanovi Jelínkovi, toto družstvo zvítězilo v turnaji v minifotbálku. Gratulujeme všem našim sportovcům a děkujeme jim za skvělou reprezentaci obce.


Od 14:00 začal kulturní program v centru obce na terasách. Po slavnostním zahájení a vyhodnocení dopoledních soutěží bylo pro návštěvníky připraveno několik hodin skvělé hudby. Kromě kulturního programu probíhal ještě doprovodný program. Návštěvníci oslav se mohli připojit ke komentovaným prohlídkám v kostele sv. Kryštofa, kde prováděl Jakub Jan Disman a jeho po-drobný výklad slavil velký úspěch. V kavárně U Ježka probíhala celé odpoledne projekce dvou animovaných filmů z dílny údolských dětí, které pod odborným dohledem vyrobily v rámci zájmového Ani-kroužku. První z filmů se jmenoval Legenda o sv. Kryštofovi a dětskýma očima přiblížil život a odkaz tohoto světce. Druhý z filmů se jmenoval Most, klobouk a láska a vyprávěl dějiny novinského viaduktu na pozadí milostného příběhu. Návštěvníci oslav si mohli Kryštofovo Údolí projet i na koňském povoze Radka Nováčka. Děti I dospělí měli také možnost si prohlédnout hasičskou techniku některých obcí mikroregionu. Údolským hasičům bych ráda poděkovala za jejich obětavou pomoc v den konání oslav. Poděkování patří i rodině Loukotů a Lubošovi Bělinovi, kteří pomáhali během soutěží. V centru obce bylo rovněž několik stánků, ve kterých se prodávaly výrobky z jednotlivých obcí. I přes vysloveně chladné a nevlídné počasí se sešlo několik stovek obyvatel nejen z Kryštofova Údolí, ale i okolních obcí. Bylo nám velkým potěšením oslavy v naší krásné obci hostit a již se těšíme na příští ročník, který se bude konat v sobotu 10. září 2022 v Chrastavě.


Jana Blažková, místostarostka Kryštofova Údolí

Výsledky soutěží

Soutěž ve štafetě na paddle boardu
1. místo tým Chrastava 2
2. místo tým Chrastava 1

3. místo Rynoltice

Soutěž v běhu s míčkem na lžíci
1.místo tým Kryštofovo Údolí
2.místo tým Chrastava
3.místo tým Chotyně

Soutěž v běhu se svázanýma nohama
1.místo tým Chrastava
2.místo tým Rynoltice
3.místo tým Chotyně

Turnaj v minifotbálku
1.místo tým Kryštofovo Údolí

2.místo tým Chrastava
3.místo tým Nová Ves