LÉTO 2021

 

  

 

  fotografie   video TV Chrastava

 

Další kulturní akcí bylo Léto 2021, které se v minulých letech konalo na koupališti Sluníčko. Letošní rok byl však plný změn, a proto se i akce Léto 2021 přemístila na louku za hasičskou zbrojnici. U vstupu se každý, dle nařízení vlády musel prokázat očkováním, potvrzením o prodělaném Covidu nebo testem, který byl návštěvníkům k dispozici. Nic pak nebránilo tomu, aby mohli lidé akci navštívit. Program byl nabitý hvězdami. Od 16 hodin vystoupil zpěvák Pekař, následovala skupina Těla, od 19:30 vystoupila Olga Lounová a na závěr večera Lenny s kapelou.


Léto 2021 zahájil Pekař, který je vlastním jménem Petr Toms (Štolba) a je to zpěvák, skladatel a tanečník, jehož hity jako Tančím, Bůh nebo Za tebou zaznamenaly velký úspěch a v roce 2016 se také stal Českým slavíkem v kategorii Objev roku.


Následovala liberecká skupila Těla, známá především hitem Hej Báro, Ten čas nebo Až se bude zdát. Ke svému výročí 25 let existence kapely byla poctěna nabídkou zahrát si jako předkapela legendární britské skupiny Slade na dvou jejích koncertech v Praze a Brně.


Od 19:30 hodin vystoupila Olga Lounová liberecká zpěvačka, herečka, textařka a závodnice rally. Hrála v seriálech Ošklivka Katka, Vyprávěj, ve filmu Tacho a v muzikálech. Nejznámější písničkou je Láska v housce, Optimista, Cyklista a Dál za obzor.


Celou akci zakončila Lenny, vlastním jménem Lenka Filipová, která vyrůstala v hudebním světě od mala, což se na ní projevilo už ve čtyřech letech, kdy začala hrát na klavír. Je to zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Proslavila se hity Hello, Wake Up, Home.

Pro děti byl připraven skákací hrad a měly možnost si s Olgou Lounovou zazpívat přímo na jevišti. Pro všechny pak občerstvení v podobě jídla a alko i nealko nápojů.

Po každém vystoupení byla možná autogramiáda a focení se zpěváky.


Počasí nám přálo, Léto 2021 se vydařilo a my jsme tak mohli po dlouhé době zase zažít pořádnou kulturní akci.

Klára Sehnoutková