Strom splněných přání    

 

     

video TV Chrastava  fotogalerie z-chrastavy   fotogalerie z-krompachu

 
Stalo se již dlouholetou tradicí, že Město Chrastava úzce spolupracuje s Dětským domovem, ZŠ a MŠ Krompach v Čechách. Vždy na konci roku vyvrcholí tato spolupráce akcí „Vánoční strom splněných přání“. Letos se tak stalo již po desáté.
Děti se svými vychovateli vyrobily vánoční přáníčka, na která napsaly, co by rády našly pod stromečkem. V infocentru se přáníčka pověsila na stromeček, a kdo měl zájem, přáníčko si vyzvedl, dárek zakoupil a přinesl ho zpět do infocentra. Tam se všechny dárky nafotily, pracovnice íčka je zabalily a dárky se předaly do dětského domova. Vše zdokumentovala i TV Chrastava. Stejně jako v loňském roce bohužel ani letos pandemická doba nedovolila navštívit děti osobně, takže si pro dárky přijela paní ředitelka Regina Stiblíková. Rozdávání a rozbalování v dětském domově neproběhlo hromadně u jednoho stromečku, ale individuálně v každé jednotlivé rodině. Jak nám paní ředitelka telefonicky sdělila, udělaly dárky nesmírnou radost, dětská očička se rozsvítila a dárky dětem vykouzlily úsměv na tváři.
I v této nelehké době se našlo hodně dárců, takže všech 38 dětí našlo pod stromečkem dárky dva. Těm, kteří dárky zakoupili a udělali tak dětem radost, velmi děkujeme. Jmenovitě to jsou: Bártová Jiřina, Blechovi, Boňková Eva, Canov Michael, pí Černá, pí Dostálová, pí Foltýnová, pí Galbavá s rodinou, Hořákovi, Ježková Radka, pí Jurigová J., Kácovská Helena, Kamarytová Štěpánka, Klusáčkovi, Kůtová Jana, Loučkovi, Loudátovi, pí Loudová, Martinyovi, Marxovi, Matoušová Hana, Máchovi, Moravcovi, Novákovi, Pazderková Ludmila, Povová Zdeňka, Reslová Pavlína, Rotschedlová Eva, Rožcovi, Sehnoutkovi, Stránská Annemarie, Suchanová Jiřina, pí Šafaříková, Šeflová Radka, Štěpánková Lenka, Teichmanová zdena, Urbancovi, Václavík Břetislav, Václavíková Zita ml., Václavíková Zita st., Vajnerová Eva, Vegner Miloš, Vegnerová Zdena, Voňková Eva, Zahradníková Aneta a Zahradníkovi.
Za organizace a spolky: Město Chrastava, KČT, Oddíl nohejbalu, SDH, Sokol Ženy II., Základní škola.
A jelikož nám děti nemohly za dárky poděkovat, natočí své poděkování na video, které bude možnost shlédnout na www.chrastava.cz.
Ještě jednou všem dárcům děkujeme a přejeme šťastné a spokojené vánoční svátky.
Jitka Marxová – referentka infocentra