Vánoční koncert Báry Basikové

    

    

video TV Chrastava   fotogalerie 

  

Bára Basiková. To je jméno, které na vánoční koncert přilákalo bezmála 250 diváků. Překrásná vánoční atmosféra, perfektní osvětlení a nádherný hlas umocněný akustikou našeho chrastavského kostela daly dohromady zážitek, který si každý divák musel užít naplno. 15. 12. 2021 pro vás tímto Společenský klub zprostředkoval trochu předčasný dárek pod stromeček. Budeme věřit, že potěšil. Paní Basikové, klavíristovi panu Přibylovi a všem, kteří se podíleli na přípravě celé akce, patří velký dík.

Bc. Kateřina Spáčilová
Referent Společenského klubu
 

Pochvala


V letošní náročném roce jsme v Chrastavě dokázali, že když se chce – tak to jde. Co mám na mysli: adventní čas a naše akce. Přes všechny různé zákazy, nařízení a omezení jsme uspořádali 4 skvělé akce. Dalo to o moc více práce s přípravou, aby se dodržela právě ta aktuální opatření, ale dali jsme to.
První akcí byl koncert v kostele na první adventní neděli, který organizuje město ve spolupráci s farností pod vedením pana faráře Radka Vašinky a Domovem pokojného stáří sv. Vavřince Chrastava. Výtěžek z dobrovolného vstupného (6.820,00 Kč) byl darován právě Domovu.
Druhou akcí byla Mikulášská nadílka spojená s rozsvícením vánočního stromu, sice bez stánků s občerstvením a vystoupení školních dětských souborů, ale i tak se vše povedlo.
Třetí akcí bylo odpoledne s řemesly ve Führichově domě. Na akci, která se konala poprvé, se sešlo hodně lidí a rozhodně nelitovali. Ukázky starých řemesel a jejich výrobků s možností si je koupit, byl skvělý nápad a doufám, že vznikne tradice tuto akci dělat vždy v tomto čase.
Poslední akcí byl koncert Báry Basikové v kostele sv. Vavřince. Kostel byl úplně plný – však taky přišlo 250 lidí. Paní Basiková je PANÍ ZPĚVAČKA, repertoár přizpůsobila tomuto vánočnímu času - k tomu jedinečná kostelní akustika – vůbec poprvé byly zde použity při koncertě světelné efekty. Ty umocnily a podtrhly nádherný zážitek celého koncertu. Za ozvučení a osvětlení děkuji panu Luboši Komárkovi a Petru Bartošovi.
Největší pochvala a zásluha za přípravu a konání těchto akcí patří zaměstnancům města ve Společenském klubu pod vedením pana Pavla Urbana. Děkuji všem.
Vážení čtenáři, diváci, posluchači – přeji Vám krásné a klidné Vánoce a po celý rok 2022 hlavně zdraví a pohody jak doma tak i v zaměstnání a těším na setkání při dalších kulturních akcích.

Zita Václavíková