Pohyb jako vykročení ke zdraví a dobré náladě


Již od roku 1973 pořádá náš odbor KČT zimní pochod okolím Chrastavy nazvaný Chrastavské šlápoty. Je to tradice, které se každý rok účastní mnoho příznivců turistiky. Přicházejí nejen občané Chrastavy, ale i turisté z jiných odborů, také návštěvníci z Německa a Polska. A jejich počet stále narůstá. Proto nás velmi mrzelo, že z důvodů všem nám známých se tato akce poprvé musela zrušit.

9. leden 2021 byl datem Chrastavských šlápot.  A nás velmi potěšilo, že se lidé rozhodli projít po stopách Chrastavských šlápot individuálně, zavzpomínat, což dokládaly fotografie na Facebooku, emaily i vyprávění zúčastněných. I z našich řad se vydalo několik turistů, těch, kteří každoročně akci zabezpečují a nemohou zažívat setkávání na kontrolách. I to nám všem chybí, dodržovat nařízení je obtížné, ale snad vše brzy skončí a zase bude líp.

Pohyb je důležitý, to si v této době asi všichni více uvědomujeme. Proto jsme se rozhodli nabídnout několik tipů na  procházku či výlet o víkendu s rodinou nebo s partnerem. Najdete je již nyní na našich webových stránkách ve fotogalerii. Budeme výlety obměňovat, tak je sledujte. Poznávejte naše okolí.

https://kctchrastava.proweb.cz/

Také chceme uveřejnit další tipy na výlety na naší vývěsce, která se nyní renovuje. Je v podloubí u IC.

Pokud si některý z nich vyberete, pošlete nám fotografie na email

kct.chrastava@seznam.cz

Zd. Novotná, KČT Chrastava