Ježíškova vnoučata v Chrastavě 

 

  

fotogalerie

 

Projekt Ježíškova vnoučata přináší radost a plní přání seniorům u nás v Chrastavě již od nultého ročníku (2016). Moc si toho vážíme a děkujeme všem, kteří jsou do tohoto projektu zapojeni.

V roce 2018 si babičky a dědečkové přáli do klubovny domova v Turpišově ulici bílé hrnečky na kávu. Jana Eichlerová, která je aktivizační pracovnicí nejen pro seniory, mě poprosila, jestli bych toto přání nemohla zajistit přes Ježíškova vnoučata. Přání bylo okamžitě v rezervaci a vnoučaty se stala Renata, Petr a Jitka z Městce Králové.
Tenkrát nám dovezly nejen hrnečky s podšálky, ale také překvapení v podobě jejich kamaráda Ládi Hrušky, který přivezl babičkám a dědečkům vaječňák. Bylo to velmi milé a příjemné posezení na první advent "NADĚJE"
...naděje na to, že nikdy nebudou sami...

Letos mě Jana požádala, jestli bych nemohla zajistit něco pro babičky a dědečky v podobě setkání nebo vystoupení. A tak jsem neváhala a ještě večer napsala úžasné Renatě a poprosila jí, jestli by nemohly po třech letech navštívit Domov s pečovatelskou službou v Chrastavě. Musím říct, že to byla opravdu velmi rychlá akce. Jana domluvila termín, obvolala babičky a dědečky a od rána už babičky pekly v klubovně úžasné rohlíčky. Odpoledne jsme se sešli všichni v klubovně domova u stromečku a čekali na Ježíškova vnoučata. Tentokrát je přivezla na místo sympatická Jitka. Renata, Láďa Hruška a opět další překvapení! Ládi bratranec Kuba, který nás velmi potěšil milým vystoupením a nádherně zahrál na saxofon.


Užili jsme si krásné odpoledne. Povídání, káva s láskou od Jany, rohlíčky našich babiček a vaječňák od Ládi Hrušky tekl opět proudem a ještě všechny obdaroval fotografií s věnováním. Také bych ráda poděkovala Renatě, která přivezla pro všechny nádherná přáníčka, co vyráběly děti ve škole. Milou společností nám byla fotografka paní Jana Zahurancová, která zachytila krásnou vzpomínku.
Moc Vám děkujeme Ježíškova vnoučata, že Vás máme!

Děkuju Ti Olí, kamarádko Moje, že si tento projekt vymyslela a dokázala nemožné.
S láskou ke všem seniorům
Zdeňka Bébarová