Městská policie bude působit i v Bílém Kostele

 

 

video TV Chrastava      fotogalerie

Zastupitelstva města Chrastava a obce Bílý Kostel nad Nisou schválila veřejnoprávní smlouvu o obecní policii.

Městská policie Chrastava tak bude působit i na území Bílého Kostela, bude tak ovšem činit v pouhém rozsahu 1/50 služeb (ve stejném poměru bude platit Bílý Kostel nad Nisou i veškeré náklady na městskou policii). Vzhledem k malému rozsahu služeb nebude policie mít služby na území Bílého Kostela plánovaně (s výjimkou případných akcí na vyžádání starosty Bílého Kostela n. N.), ale pouze namátkově (především na společné cyklostezce) či na zavolání v případě opravdu nutných případů.

Dle mého názoru, jsou případné obavy ze snížení kvality výkonu městské policie na území Chrastavy liché, působení na území Bílého Kostela bude v rozsahu 2 procent a s tím si naši strážníci určitě poradí.

Městská policie Chrastava tak bude celkově působit na území tří obcí Chrastavy, Stráže nad Nisou a Bílého Kostela nad Nisou. Ve Stráži nad Nisou působí MP v rozsahu 1/5 služeb a Stráž nad Nisou ve stejném poměru platí i náklady. Stráž n. N. si de facto platí jednoho strážníka, který byl do MP z tohoto důvodu při vzniku smlouvy i přijat.

Veřejnoprávní smlouva mezi Chrastavou a Bílým Kostelem nad Nisou ještě podléhá schválení Krajským úřadem. V účinnost vstoupí prvního dne druhého měsíce po tomto schválení tzn. přepokládáme, že od dubna tohoto roku.


Chrastava 11.02.2021

Michael Canov

Články související:
10.04.2009 Městská policie - výborná spolupráce se Stráží nad Nisou
13.12.2007 Městská policie Chrastava bude působit i ve Stráži nad Nisou