Pobočka České spořitelny v Chrastavě končí
 

 

 

video TV Chrastava

 

 

Nepíše se mi to vůbec lehko, snažil jsem se po dobu několika měsíců dělat možné i nemožné, jednal s nejvyšším vedením České spořitelny, vše marné. Chrastavská pobočka bude od roku 2021 uzavřena.

Popravdě řečeno, proti statistickým údajům, které dokazovaly čím dál tím nižší využití naší pobočky, účinná obrana neexistovala. Využití pobočky v porovnání s dobou rekonstrukce před téměř deseti lety neúměrně pokleslo. Je totiž prostým faktem, že neustále a téměř raketově roste počet operací, které se konají on-line. Tento fakt spojený s tím, že jsme v těsném sousedství Liberce, kde mnoho lidí pracuje, vedl k bohužel neodvratitelnému konci naší pobočky.

V pondělí dne 9. listopadu 2020 nám tuto skutečnost osobně oficiálně oznámili za Českou spořitelnu Ing. Radek Vorlíček a Ing. Josef Helebrant. Zároveň nás ubezpečili o tom, že zcela určitě zůstane v Chrastavě zachován bankomat. Současně byl ze strany zástupců spořitelny deklarován zájem tento bankomat v rámci Chrastavy přemístit do místa s větší koncentrací obyvatel.

Zároveň jsme byli ubezpečeni, že (přestože na to nevychází statistická čísla) se na nejvyšších místech České spořitelny jedná o naší žádosti, přeměnit zdejší bankomat na ten nejmodernější příjmový, tzn. takový, který dokáže navíc i přijímat platby.

Ing. Radek Vorlíček, regionální manažer provozu, současně mým prostřednictvím podal občanům našeho města vysvětlení k ukončení provozu chrastavské pobočky.


Chrastava 09.11.2020 I

ng. Michael Canov, starosta města Chrastava


Příloha:
Sdělení zástupce České spořitelny k ukončení provozu Chrastavské pobočky

Články související:
17.08.2011 Česká spořitelna v novém (Tv Chrastava)
15.04.2010 V Chrastavě máme již tři bankomaty
03.01.2001 Chrastavské listy 1/2001 (str. 4) Zřízení bankomatu v Chrastavě