Proslov žáků IX.B
 

 

 

        

Vážení učitelé, drazí rodiče, milí žáci,
dnes je ten den. Den, který si budeme všichni pamatovat jako zakončení jedné etapy našeho života. Je těžké uvěřit, že opouštíme základní školu, do které jsme docházeli devět let. Jako dnes si určitě všichni pamatujeme první školní den, kdy nás rodiče celé natěšené přivedli před základní školu a my jsme byli nadšení z našich školních aktovek, které nám přinesl Ježíšek. Učili jsme se číst, psát a počítat. Prokousali jsme se nejen písankami, ale i vyjmenovanými slovy, někoho potrápila násobilka, jiného tvrdé a měkké i. Po celoročním úsilí jsme se samozřejmě vždycky těšili na prázdniny a s námi určitě i učitelé, kteří během školního roku museli řešit všechny naše lumpárny.

Roky utekly jako voda a všichni jsme se těšili na harmonizační dny, nezapomenutelný byl i lyžařský výcvik a pro někoho i výlet do Paříže. Ani jsme se nenadáli a ve škole nás začali strašit s přípravou na přijímací zkoušky a my se už těšili, jak bude po nich. Do našich plánů však zasáhla koronavirová pandemie. Kdo by to byl řekl, že jednou povinná školní docházka nebude zas až tak povinná, ale za to jsme první, kdo skládal přijímačky až 8. června. K tomu ještě všechna ta opatření, roušky a dezinfekce, no určitě budeme mít na co vzpomínat. Dnes jsme už všichni přijati na některou střední školu a možná trošku s obavami hledíme do budoucna. Sice ještě nevíme, co nás čeká, ale jisté je, že na naše školní léta nikdy nezapomeneme. Nezůstanou nám jen fotografie, ale hlavně pěkné vzpomínky.

Za pár let si všichni rádi připomeneme těch devět nezapomenutelných roků a zavzpomínáme si na staré dobré časy prožité na téhle škole. Na to, co se nám podařilo, co jsme vyvedli, na kamarádství, na společné průšvihy i na Vás učitele, ke kterým jsme byli mockrát velmi kritičtí, ale později jsme své názory přehodnotili. A hlavně na naši paní učitelku třídní, Danielu Pustkovou, za to, že s námi měla od páté třídy trpělivost, vždy se za nás postavila, i když nemusela a že nás toho hodně naučila.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem pedagogům, kteří se nás snažili vzdělávat. Mnohdy to s námi bylo náročné, ale Vy jste to s námi vydrželi a my Vám za to neskutečně děkujeme.