Změna primátora v partnerském městě Eichstätt 


 

Dne 1. května 2020 došlo ke změně primátora v partnerském městě Eichstätt. Po osmi letech své místo primátorské místo opustil Andreas Steppberger.
 

 

Dosavadní primátor Andreas Steppberger
 

 


Sympatický a věčně usměvavý právník Andreas se stal primátorem v květnu 2012. Na svojí první návštěvu Chrastavy myslím si, že nikdy nezapomene. Město Eichstätt přispělo sbírkou na rekonstrukci totálně zničeného secesního mostu při povodních. Nový most Andreas 28. září 2012 slavnostně odhaloval spolu s panem prezidentem Václavem Klausem. Vzápětí se stal na vzdálenost několika metrů svědkem pokusu o kuličkový atentát na našeho prezidenta a dokonce se našel druhý den v novinách zakroužkovaný jako člen jeho ochranky.

Během těch osmi let podporoval Andreas partnerství obou měst. Mnohokrát navštívil Chrastavu a mnohokrát naopak vítal Chrastaváky v Eichstättu. Po osmi letech ve funkci primátora se však rozhodl znovu nekandidovat a chce se nadále věnovat svému povolání právníka. Protože do Chrastavy nemohl před ukončením mandátu z důvodu koronaviru přijet, zaslal pozdravy všem Chrastavanům mým prostřednictvím písemně.
 

 


Nový primátor Josef Grienberger

 


Novým primátorem se stal Josef Grienberger. Bohužel koronavirus znemožnil naše první setkání bezprostředně po jeho zvolení. Věřím, že až se situace uklidní, tak že se nejen setkáme, ale bude se i nadále prohlubovat partnerství a spolupráce našich měst.

Chrastava 04.05.2020

Michael Canov

Články související:
03.10.2017 Oslavy 15. výročí partnerství s městem Eichstät (Tv Chrastava)
01.10.2012 Desetiletí partnerství s městem  Eichstätt (Tv Chrastava)
Sekce na našem webu: Partnerská města
Sekce na našem webu: Partnerské město Eichstätt (německy)