Výstava „Výtvarné cesty“

fotogalerie

 

V městské galerii můžete v květnu a v červnu navštívit další výstavu ZUŠ Chrastava – výtvarný obor. Pod odborným vedením Ivany Vykypělové lze opět vidět úžasné práce nadaných dětí. Každý rok v tuto dobu můžete vidět, jaký čas je věnován dětem pro jejich osobitou tvorbu, kolik skvělých nápadů má paní učitelka, které podporují dětskou fantazii.
Výstava dostala název „Výtvarné cesty“ a byla slavnostně zahájena vernisáží v pátek 3. května 2019 v infocentru. Úvodní slovo měla paní místostarostka Zita Václavíková. Iva Vykypělová nám přečetla pohádku, kterou sestavili sami žáci. O hudební doprovod se postarala Kristýna Knoppová, která studuje zpěv v ZUŠ Liberec. Vede ji paní učitelka Irena Kurfiřtová. Poslechli jsme si dvě písně od F. Sinatry a L. Armstronga. Občerstvení zajistil nejen Společenský klub, ale tradičně hlavně maminky.
Je příjemné, že děti nemusí dojíždět do ZUŠ Liberec, naopak výtvarný kroužek navštěvují i mimo chrastavské děti. Co všechno za poslední rok vytvořily, se můžete přijít přesvědčit do galerie a muzea do 23. června 2019.

Jitka Marxová – 6. 5. 2019