Veselý den 1. dubna 2019

 

        video TV Chrastava         


Po pásmu lidových písní s kvízem a předvánočním posezením s pletením vánoček se dne 1. dubna konalo další setkání chrastavských seniorů s žáky kytarové oddělení. Tentokrát to však bylo trošku jiné. Žáci si připravili hudební cestu kolem světa, babičky a dědečkové měli podle melodie uhodnout, kudy naše cestování vede. Musím říct, že mne mile překvapilo, jak rychle diváci poznávali, do které země je tóny kytar v podání žáků dovedly. Z Čech jsme se vydali přes Maďarsko do Itálie, dále pak do Ruska, Číny, Indie, Japonska, poté přes oceán do Texasu a přes Španělsko a Francii zase zpátky domů.
Toto setkání bylo v jedné věci jiné, zavedlo nás zase trošičku jiným směrem. Babičky a dědečci si totiž připravili také své vystoupení. Pod heslem „I senioři cvičí“ nám předvedli, jak jsou šikovní a že v každém věku člověk může dělat něco, co ho baví a potěšit tím ostatní. Během vystoupení bylo vidět, s jakou radostí senioři cvičí a jaký mají elán. Nápad skloubit jógové cvičení s moderní hudbou byl skvělý a mě i dětem se moc líbil.
Chtěla bych tímto poděkovat Natálce, Rozálce, Terce, Alence, Andulce, Viki, Michalovi, Evičce a Kájovi. Podali skvělé výkony, i když se občas vloudila chyba, tak své přípravě věnovali spoustu a zhostili se svého úkolu s nadšením.
Propojení generací je skvělý nápad a my se těšíme na další setkání.

Helena Kačenová a žáci kytarového oddělení