PIRÁTI A CIRKUS BUDE

 

fotogalerie

Takže dnes se podíváme zpátky do minulosti na to…
Psalo se 29.7.2019 a téměř 50 dětí se probudilo do slunečného dne s vidinou dvou týdnů plných zábavy. Spolu s pěti kapitány se nalodili pod vlastnoručně vyrobené vlajky a vydali se za pokladem.
Ještě před vyplutím se museli zastavit v přístavu, a za drobný penízek vyměnit, co nejvíce věcí, protože nikdy nevíte, co se na lodi bude hodit.
Velkou lodí se jely všechny posádky projet po Máchově jezeře, ze kterého se zastavily v nedaleké ZOO, která byla pro všechny naprosto ohromující. Někteří z malých pirátů si pohladili velblouda, pochovali kozu, zablbli si s lamou, obdivovali krásně spící pár lvů i „hrající si“ pár klokanů.
Celou týdenní cestu získávali posádky informace o umístění pokladu, prováděli neskutečné boje o pirátskou vlajku, kterou si piráti bez servítek vzájemně kradli. Pokud se posádka ukázala před hlavním kapitánem bez ní, byl průšvih. Nutno podotknout, že hlavní kapitán se ve zlodějství velmi vyžíval, a tak většina ukradených vlajek se našla v jeho rukou.
A kde byl nakonec poklad nalezen? Ve sklepení jednoho starého města, ke kterému musely všechny posádky dojít, a s vehementním pokřikem se dostat dovnitř. Zde se setkali s hlavním kapitánem, který se rozhodl, že boje o vlajky a nejlepší posádku ukončí. Od té chvíle všechny posádky stanuly na jedné lodi a plavily se pod společnou vlajkou.
Po víkendu, který strávili piráti doma, se někteří z nich odebrali na moře, a do dalšího společného týdne se zařadilo několik nových tváří. Z pirátů se v pondělí stali učenci cirkusové školy. Hned první den se museli naučit kouzelnický trik, a předvést jej principálovi, aby mohli být do cirkusové školy přijati. Prošli všichni.
Následující den se všichni vydali do Pěnčína, kde si vyrobili náramky a nakoupili spoustu drobností. Vláčkem se podívali do nedalekého kostela, a ke kouzelnému prameni. Poté už principálovi předvedli svá taneční čísla. Hlavním úkolem byla synchronizace celého týmu, což se ne úplně všem napoprvé povedlo.
Tento týden navštívilo cirkusovou školu několik profesionálů. Prvním z nich byl Čáry Kluk, který všem ukázal několik kouzelnických triků, a všichni si odnesli vytvarované balonky, které byly opravdu různorodé. Na koupaliště se za námi vypravili artisté z cirkusu JUNG. Dva bratři, kteří se cirkusovému umění věnují od malička. Všichni jsme byli naprosto unešení z jejich dovedností. Následně se naši učenci začali učit od profesionálů. V některých dětech se projevil opravdový talent, a žonglování nebo točení talířem zvládali tak dobře, že si je chtěli odvézt s sebou, protože v nich shledali artistické naděje.
Komu úplně nešli cirkusové triky a byl spíše na sport, udělal radost biker Jan Sladký, který předvedl své umění na kole a připravil dráhu, v níž se projel každý, kdo měl zájem. Nakonec si někteří zasoutěžili o nejpomalejšího jezdce mezi metami, který musel oplývat opravdu velkou rovnováhou.
Celý cirkusový týden vygradoval velkou soutěží talentů, po které byli všichni přijati do cirkusu a získali klaunské nosy.
Dva týdny zábavy, zážitků a dobrého jídla byly u konce. Co asi přinese rok 2020?