Přímý přenos ze zastupitelstva

 

Zastupitelstvo 15. 4. 2019

 

V pondělí dne 2. prosince 2005 začalo město zaznamenávat zasedání zastupitelstva na video (formát wmw). To se pak a platí to dosud, ukládalo na disk, který se přikládal a přikládá jako příloha k zápisu zastupitelstva a archivuje. Zároveň měl kterýkoli občan právo si vyžádat kopii záznamu.

Od 12. 12. 2011 jsme začali dávat záznamy zastupitelstva přímo na web (http://www.chrastava.cz/muinfo/zastup/zapisy/index.htm), nadále ve formátu wmw. Od 31. října 2018 k tomuto záznamu přibyl i záznam youtube.

Od tohoto pondělí 15. dubna 2019 začalo město pořizovat i přímé přenosy ze zastupitelstva. Zájemci o jeho sledování ho nejjednodušeji najdou, když zadají na youtube slovo Chrastava (přenos začíná ¼ hodiny před začátkem samotného zastupitelstva).

Nadále však platí to, co máme možná jako jediní (nevím o žádné jiné obci, která tak činí), že ukládáme na DVD jako oficiální přílohu zápisu. Videozáznam je totiž určitě přesnější než slovní přepis a (na rozdíl od youtube) se nemusíme bát, že záznam někdy zmizí.

Chrastava 17.04.2019

Michael Canov