Slavnostní otvírání multifunkčního hřiště

 video TV Chrastava   fotogalerie


Ve čtvrtek dne 19. 9. proběhlo ve Školní ulici slavnostní otvírání multifunkčního hřiště. Na tuto akci byl pozván Pavel Maslák, trojnásobný halový mistr světa a také trojnásobný halový mistr Evropy v běhu na 400 metrů. Po přivítání českého reprezentanta byla slavnostně přestřižena páska, pak proběhla naplánovaná štafeta spolu s Pavlem Maslákem.


V první dráze běželi nejrychlejší žáci, ve druhé dráze závodila sestava učitelů a ve třetí dráze trojnásobný mistr světa. Trasa byla dlouhá 800 metrů, štafety byly tedy sestaveny z osmi dětí a z osmi učitelů. Pavel Maslák běžel celý okruh sám. Za štafetu žáků a žákyň běželi Petr Málek, Adam Janoušek, Filip Kučera, Karel Březina, Karolína Kytýrová, Anna Machatá, Marie Mikézová a Kristýna Ročková. Štafety učitelů se zúčastnili Michal Dangh, Václav Severa, Dušan Ramírez, Pavla Dušková, Jana Chrásková, Daniela Pustková, Jiřina Suchá a Petra Burešová.


Hned po startu se dostali do čela žáci, kteří svým výborným výkonem udrželi první místo až do cíle. Na druhém místě skončili učitelé, jejichž výkon se musí též ocenit, i když štafeta dětí byla rychlejší téměř o jedno kolo. Třetí místo uzavřel náš český reprezentant.


Na závěr této akce proběhlo vyhlášení. Každý zúčastněný dostal medaili od Pavla Masláka. Poté s ním proběhlo focení a ochutnávka dortu ve tvaru hřiště. Naplánovaná akce se opravdu povedla. Děti mohly porovnat své síly s učiteli i s naším hostem. Jejich výkon byl obdivuhodný.

Kolektiv učitelů