STROM SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

video Tv Chrastava   fotogalerie

Město Chrastava dlouhodobě spolupracuje s Dětským domovem, ZŠ a MŠ v Krompachu v Čechách. Největší akcí je Strom splněných přání, který se letos konal již poosmé.
V infocentru byl umístěn vánoční stromek, na kterém bylo rozvěšeno 38 přáníček od dětí z tohoto dětského domova. Od 1. listopadu, kdo měl zájem, si přání vyzvedl. Dárek, který byl na něm napsán, zakoupil a předal zpět do infocentra. Tady se nejprve všechny dárky nafotily a pracovnice infocentra je zabalily. Mezi občany byl o nákup dárků velký zájem, takže každé dítě dostalo dárky dva a ještě do každé rodinky, kterých je v domově pět, přišly další čtyři dárky. Takže se celkem rozdalo 96 dárků.
Bylo zvykem, že pracovníci Města Chrastavy každý rok dárky vozili osobně na Krompach. Letos to bylo naopak. Děti se svými tetami a vychovatelkami dorazily do Chrastavy do CVA. Každý dárce, který přání splnil, obdržel pozvánku na toto odpoledne a jako poděkování dostal vánoční svíčku. Děti měly opět nacvičenou besídku. Nejprve nám zatancovaly nejmladší holčičky jako berušky, po nich nastoupili kluci jako sněhuláci a následovalo několik vystoupení mažoretek. Děti zahrály loutkovou pohádku O Koblížkovi a na závěr nám zazpívaly tři vánoční písničky. Ovšem ani Chrastaváci nezůstali pozadu. Nejprve se představili žáci ze ZUŠ Chrastava s hraním na kytary a zpěvem dvou písní, po nich vystoupili senioři z DPS z Bílokostelecké ul. se svým cvičením a celá besídka byla ukončena vtipnou scénkou, kterou si připravili pracovnice Městského úřadu. Scénka přítomné pobavila a chtěla ukázat, že i více generací se umí společně bavit.
A pak už následovalo to, na co se děti těšily nejvíce - rozdávání a rozbalování dárků. Pro všechny přítomné bylo připravené pohoštění – vánočka a kakao, džus, káva nebo čaj. Vánoční besídka se vydařila, dárky udělaly radost, vystoupení byla hezká. Bylo to příjemně strávené odpoledne ve vánoční atmosféře.
Všem, kteří dárky zajistili, patří velké poděkování. Jmenovitě to jsou: paní Bajzová, M. Bohatová, E. Bobalová, K. Brejlová, Z. Kovářová, M. Kraková, H. Matoušová, pí Martinyová, Pelcová, P. Smolová, J. Suchanová, Z. Teichmanová, L. Tauchmanová, L. Trakalová, H. Valdmanová, Z. Václavíková st., Z. Václavíková ml., E. Vajnerová, K. Vaverová, A. Zahradníková, Z. Zahradníková, M. Černá a L. Židlický, V. Šafaříková a J. Kůrka, Coufalovi, Kredvikovi, Loučkovi, Marxovi, Máchovi, Moravcovi, Novákovi, Pečínkovi, Pejznochovi, Reslovi, Rožcovi, Sehnoutkovi, Šeflovi, Šlechtovi, pan M. Křapka, M. Canov, B. Václavík. Dále to bylo Město Chrastava, CA Vavera, Drogerie Bitmanová, KČT, kuželkáři, nohejbalisté, členové SPHMCH, Sokol Ženy II., zaměstnanci pošty a kolektivy ZŠ Chrastava a ZŠ Nová Ves.
Přejeme Vám krásné, šťastné a spokojené vánoční svátky.
Jitka Marxová – referentka infocentra 1




Články související:
2018 Mikulášská nadílka
2017 Mikulášská nadílka s rozsvícením vánočního stromu