ADVENTNÍ KONCERT A TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

video TV Chrastava  fotogalerie

Čas adventní jsme v Chrastavě zahájili nejen rozsvěcením krásného vánočního stromu, ale také koncertem duchovní hudby v kostele svatého Vavřince. Adventní koncerty se staly v našem městě již tradicí. Letošní ročník byl již sedmý v pořadí. Účast na koncert opět přijali zpěváci z divadla F. X. Šaldy a jejich hosté, sopránu se ujala paní Alena Mirjam Režná a Šárka Venclová, v altu se představila Jana Brožová-Dufková a Jana Černá, v tenoru jste mohli slyšet pana Jaroslava Smolu a v basu pana Jaroslava Patočku. O výborný varhanní doprovod se postarala paní Tatiana Dribas a na flétnu hrála paní Monika Havrdová. Koncert slovem provázel Otec Radek Vašinek. Repertoár byl laděn opravdu adventně – zazněly roráty, pastorely a chorály, ale i další duchovní skladby, které měly navodit atmosféru pro potěšení a zklidnění duše. Kostel je místem setkávání lidí, místem pro vytváření společenství, a proto je vždy příjemné, že se po koncertě návštěvníci zastaví, povídají si a k tomu si dají šálek výborného svařáku a posílí se něčím dobrým z kuchyní farních hospodyněk. Děkuji touto cestou všem, kteří se o občerstvení tak skvěle postarali. Velké díky patří též Městu Chrastava, zvláště paní Zitě Václavíkové z jejíž aktivity a za její podpory se letos koncert uskutečnil. Poděkování také patří panu Pavlovi Urbanovi a jeho kolegyním ze Společenského klubu za skvělou organizaci a technické zajištění koncertu.
Adventní koncert je zároveň koncertem benefičním. Výtěžek ve výši 13780,- Kč byl věnován na pořízení nového polohovacího lůžka pro Domov svatého Vavřince. Všem dárcům upřímně děkujeme.
 

 

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA


Ve dnech 1. 1. až 14. 1. 2020 probíhá v České republice Tříkrálová sbírka. Tříkráloví koledníci putují dům od domu, nosí lidem radostnou zvěst vánočních svátků, obdarovávají je drobnou pozorností a zpěvem tříkrálové koledy. Současně koledníci prosí o dar na pomoc lidem v nouzi do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem. Prostřednictvím charity můžete účinně pomoci bližním, kteří si sami pomoci nemohou. Neodmítněte, prosíme, tyto vyslance potřebných.
V Chrastavě bude probíhat koledování 4. - 11. ledna 2020. O víkendu 4. - 5. 1. můžete potkat tříkrálové koledníky v Andělské Hoře, 6. 1. doputují králové do Chrastavy a přispět můžete také během Chrastavské šlápoty.