Druhý letní koncert

video TV Chrastava     fotogalerie

I druhý letní koncert musel být pro nepřízeň počasí přesunut z atria městského úřadu, tentokrát do CVA.
V pondělí 19. srpna 2019 jsme v Chrastavě přivítali Pavlínu FILIPOVSKOU a Karla BLÁHU. Oba nás potěšili nejen svým zpěvem, ale i vyprávěním a vzpomínáním.
Pavlínu Filipovskou známe jako zpěvačku, herečku, televizní i rozhlasovou moderátorku. Svoji kariéru začala před šedesáti lety v Semaforu, pokračovala v Apollu a v Rokoku. Chrastavské vystoupení začala svojí nejznámější písničkou „Včera neděle byla“ a všichni v sále si s ní hned rádi zazpívali. Pokračovala písní „Proč se lidi nemaj rádi“. Z filmu „Kdyby tisíc klarinetů“ zazněla skladba „Kapitáne, kam s tou lodí“. Následoval podzimní hit „Kam letí ten čáp“ a potěšil nás twist „Normálně“.
Karel Bláha pochází z Plzně, vystudoval operní zpěv na Státní konzervatoři v Ostravě a v Praze, ale studoval i v Římě na italské Akademii Santa Cecilia. Svoji pěveckou dráhu začal také v Rokoku a třicet let strávil v Hudebním divadle v Karlíně. Miluje tenis, je členem klubu Amfora a sepsal vzpomínkovou knihu „Tak to je život“. Poslechli jsme od něj skladby z muzikálu „My Fair Lady“, „Dej mi svou ruku prázdnou“ od Paula Anky, „Dívka v modrém“ nebo písničky v italštině. Píseň „Blázen (Craze)“ je ve světe nazpívána 175 interprety a mohli jsme si ji vychutnat i my. Na závěr na nás čekala směs skladeb od Karla Vágnera a úplně poslední byla skladba „Máma“.

Oba protagonisté sklidili velký aplaus. Po vystoupení se podepisovali, fotili a povídali si s diváky. Kdo měl zájem, mohl si zakoupit CD.



Jitka Marxová - infocentrum
Chrastava 21. 8. 2019