Zájemci mají možnost žádat město o dotaci na fasády

 

 

Zastupitelstvo města na svém posledním zasedání dne 24. 6. 2019 schválilo podmínky finanční podpory vlastníkům nemovitostí v Chrastavě prostřednictvím Fondu pro zlepšení vzhledu veřejného prostoru (dále jen Fond Fasáda).
Účelem nového Fondu Fasáda je podpořit vlastníky nemovitostí, které se významným způsobem podílejí na vzhledu města, aby s podporou města zlepšili jeho vzhled a vytvořili tak příjemnější prostor pro život všech jeho obyvatel i návštěvníků.
Podpora se vztahuje na budovy, které pohledově významně negativně ovlivňují vzhled veřejného prostranství. Příspěvek z Fondu Fasáda lze použít na opravu stavebně zanedbaných částí obálky budovy, jenž jsou vystaveny přímému pohledu z veřejného prostranství a sousedících přímo s veřejným prostranstvím. Podpora může být poskytnuta jak za práce provedené dodavatelsky, tak i formou proplacení části nákladů na materiál při opravě svépomocí.
Žádosti o poskytnutí dotace na realizaci záměru v bezprostředně následujícím kalendářním roce doručí žadatelé na městský úřad nejpozději do 30. října 12:00 hodin roku předcházejícího realizaci.
Žadatelem může být vlastník nemovitosti, fyzická osoba přihlášená ve městě Chrastava k trvalému pobytu nebo právnická osoba jejíž sídlo je ve městě Chrastava.

Kompletní podmínky poskytnutí podpory jsou k dispozici zde:
http://www.chrastava.cz/2019/fasada.doc


V případě konzultace záměru se můžete obracet na kontaktní osoby:

- Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM, tel. 482 363 821, email dvorak@chrastava.cz
- Ing. Jiří Vodička, referent dotací ORM, tel. 482 363 863, email vodicka@chrastava.cz

Chrastava dne 17.7.2019
Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM MěÚ Chrastava .