SOKOL - vánoční besídka mladšího žactva  

 

 

Ve čtvrtek 20. prosince 2018 jsme se ještě naposledy před vánoci sešli se všemi dětmi ve společenské místnosti CVA, kde jsme si společně udělali vánoční besídku. Nejprve jsme usedli okolo jednoho stolu, zhodnotili uplynulý rok, poděkovali „sletovým dětem“ za vzornou reprezentaci našeho oddílu i města, děti si ochutnali navzájem cukroví připravené maminkami a babičkami a společně jsme pozvedli sklenky k přípitku s přáním pevného zdraví a dobré fyzické kondice.

Překvapením pro děti byla moderně pojatá loutková pohádka „O perníkové chaloupce“, kterou si pro ně připravila děvčata Amálie a Veronika z oddílu starších žákyň. Mařenka sokolka a pecivál Jeníček děti očividně pobavili.

Po pohádce jsme si zahráli několik her a předali dětem drobné dárky, každému s osobní pochvalou a povzbuzením do další práce. Je úžasné vidět, jak se děti posouvají, překonávají krok za krokem své předešlé výkony. Každé z dětí má jiné fyzické dispozice, ale u všech jsme se posunuli od „nemohu“ a „neumím“ přes „já to zkusím“, což v mnoha případech došlo až na „já to zvládl/a“ - a to je ten největší dar pro nás cvičitelky.

Všem zúčastněným dětem děkujeme za příjemné předvánoční setkání a těšíme se na společně strávený čas v novém roce.

„SOKOLU NAZDAR!“.
Cvičitelky Míla Houdová a Zdeňka Močárková