HARRY POTTER NA DIVOKÉM ZÁPADĚ

 

fotogalerie

Ve dvou prázdninových týdnech proběhly, za účasti jednoho hlavního vedoucího, šesti oddílových vedoucích, jednoho kuchaře, dvou pomocnic kuchaře a devadesáti dvou dětí, dva běhy příměstského tábora.
První z nich děti zavedl do prostředí Divokého západu, kde byla vyloupena banka a bylo nutné vypátrat zloděje. Přes podezření všech kovbojů i jedinců z řad dětí, byl pravý zloděj dopaden. A věřte nebo ne, byl jím samotný šerif. Za pomoc při odhalení získali všichni pátrači a pomocníci velký zmrzlinový pohár. S dopadením pomohli také strážníci Městské policie, se kterými děti prožily jedno odpoledne. Seznámily se se služebním vozem, byly svědky zásahu proti pachateli a dověděly se něco o práci policie ve městě.
O pohár, tentokrát zlatý, bojovaly děti i ve druhém běhu, ve kterém se dostaly do světa Harryho Pottera, kde se snažily po celý týden získávat, co možná nejvíce zrníček času pro svou kolej. Tento týden byl zpestřený o speciální nástupy, které probíhaly v kině. Zde děti vítal samotný Albus Brumbál se svými pomocníky – Pomonou Prýtovou, Sybilou Trelawneyovou, Minervou McGonagallovou, Poppy Pomfreyovou a Horacio Křiklanem. Děti byly rozděleny ke každému z profesorů do koleje za pomoci Moudrého klobouku. Během tábora si každá kolej připravovala kouzla, nad kterými mnohdy žasl i samotný Brumbál. Poslední den Bradavickou školu navštívil i slavný Harry Potter.
V obou týdnech příměstského tábora se všichni účastníci vypravili na tři výlety. První mířil do Bedřichova k Prezidentské chatě, kde se děti dověděly spoustu informací o chovu koní a měly možnost se na některém z nich svézt. Na druhém výletě se všichni plavili na lodích v Hřensku a na třetím všichni bloudili v kukuřičném bludišti nedaleko Sychrova.
Velký dík patří všem, kteří se starali o zábavu a program pro děti i jejich plná bříška.
Věříme, že děti byly spokojené a oba běhy příměstského tábora si užily, stejně jako všichni organizátoři.                   

Kateřina Kohlíková

táborová vedoucí