Zájezd do Prahy

 

      

Společenský klub připravil další zájezd do Prahy. Tentokrát jsme v sobotu 14. dubna 2018 navštívili divadlo Hybernia, kde nás čekal muzikál Mefisto s Josefem Vojtkem v hlavní roli. Jedná se vlastně o příběh Fausta a Markétky.
Stařičký profesor Faust lituje, že nestihl dokončit své dílo a díky svému bádání a zkoumání neměl čas prožít život tak, jak chtěl. Ďábel Mefisto mu nabídne lásku a krásu, ale slibuje mu i sílu a moc a hlavně čas, na dokončení díla. Ovšem za určitých podmínek. A tou je ztráta duše, která s posledním dnem života propadne peklu. Jak se Faust rozhodne? Ze starého profesora se na zkoušku stane mladík, který prožívá, na co už dávno zapomněl. Popíjí se studenty, které kdysi učil, užívá si slastí života a hlavně prožívá vytouženou lásku. A když kromě lásky získává i moc, líbí se mu v mladém těle víc a víc. Začne přemýšlet, jakou lstí se ze svého úpisu peklu vymanit.
Velkolepě pojatá scéna, chytlavé melodie, krásný zpěv a tanec – to vše jsme mohli spatřit v atraktivním příběhu muzikálu Mefisto.
Praha nás přivítala jarním počasím, byl čas na procházku i na kávičku a na malé nákupy. Zájezd se vydařil a již nyní se můžeme těšit na vánoční výlet, kdy máme v plánu navštívit hudební divadlo v Karlíně.


Jitka Marxová – referentka infocentra
16. 4. 2018