ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ 2018
STŘEDA 16. KVĚTNA

 

Letošní 22. ročník celonárodní veřejné sbírky Ligy proti rakovině Praha proběhl ve středu 16. května.


Také do ulic Chrastavy se vydali dobrovolníci z řad turistického oddílu Perseus ve žlutých tričkách, a nabízeli tradiční žluté kytičky, letos ozdobené vínově červenou stužkou. Každý dárce, který si kytičku koupil za minimální částku 20 Kč, dostal také letáček, ve kterém Liga veřejnosti objasňuje problematiku rakoviny tlustého střeva a konečníku a především důležitost preventivního vyšetření, které v mnoha případech zachraňuje život.


Vrátit se opakovaně po několika letech k tématu rakoviny tlustého střeva a prevence před tímto onemocněním Ligu přiměla skutečnost, že Česká republika stále zaujímá přední příčky ve výskytu i v úmrtnosti mezi zeměmi Evropy. Ročně diagnózu rakoviny tlustého střeva a konečníku vyslechne v ČR více než 8000 nových pacientů a téměř polovina, kolem 4000, jich zemře.


V Chrastavě a Hrádku n. N. jsme prodali 1200 kytiček a nasbírali 27.744,-Kč


Liga proti rakovině Praha děkuje všem dárcům! Výtěžek ze sbírky bude použit na podporu projektů nádorové prevence, pomoc onkologickým pacientům, na podporu dovybavení onkologických pracovišť a na výzkum.