Řádění vandalů na „Kamence“

 

Těžko pochopitelný projev vandalismu se stal v pátek večer na cestě na Střelecký Vrch „Kamence“. V minulém roce byla cesta kompletně zrekonstruována, dostala nový dlážděný povrch, nové osvětlení, lavičky, koše...
V letošním roce jsme chtěli obyvatelům Chrastavy přiblížit historii cesty i celé lokality, kde dnes stojí největší chrastavské sídliště. Minulý týden jsme proto na místě instalovali informační tabuli, kde si lidé mohli tyto informace přečíst.
Bohužel ani ne po týdnu došlo dílem zatím neznámých vandalů k vylomení infotabule z betonových patek a jejího pohození opodál. Současně, aby si „hrdinové“ dokázali svou odvahu, povalili betonový koš (150 kg), který pustili dolů z prudkého svahu, jen shodou okolností se tento koš zastavil o garáže a neskutálel se až k rodinným domkům níže.
Co k tomu říci? Snad jen to, že tato bezduchá zábava ubírá čas a prostředky na jiné věci a nezbývá než doufat, že pachatelé obrátí svůj způsob vybití energie smysluplnějším směrem. V případě zájmu jim rádi na úřadě nabídneme vhodnou činnost, která nebude ničit to, co jiní vybudovali.
Na závěr jen dodám, že vzhledem k výši škody byla záležitost nahlášena na Policii ČR a v současné době provádí Městská policie Chrastava šetření na místě s cílem pachatele dopadnout a zároveň bude na místě instalována fotopast.



Chrastava 11.06.2018
Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM