Vánoční výstava betlémů

                   

                    fotogalerie      video TV Chrastava

 

I když letos začíná první advent až 3. prosince, proběhla vernisáž Vánoční výstavy betlémů již 22. listopadu 2017. Chtěli jsme umožnit nasát vánoční atmosféru v poklidu, dříve než vypukne ten pravý vánoční shon.
Vernisáž nám zpestřil pěvecký sbor Jiřičky vánočními koledami. Na výstavě je k vidění přes 40 betlémů, převážně papírové, ale i dřevěné, skleněné nebo keramické. Některé jsou zapůjčené, jiné byly muzeu věnovány. Děkujeme panu Havelkovi a Zitkovi, paní Brandové, Bezvodové, Matoušové a Janouškové. O vánoční výzdobu se postaraly děti z Tvořílku pod vedením J. Eichlerové, MŠ Sluníčko, žáci 2. stupně s uč. K. Řehákem, žáci 2.B. s uč. I.Henzlovou a žáci 4.A. s uč. J. Řehákovou a K. Kohlíkovou. Všem děkujeme za jejich práce. Součástí výstavy je také možnost zakoupení výrobků Sdružení Tulipan a Oblastní charity Liberec. Během této výstavy do galerie zavítají děti ze škol a školek, se kterými si povídáme o adventu, vánočních zvycích a jejich přáních. Tato setkání jsou velmi zajímavá a chvílemi až dojemná.
Výstavu lze navštívit do 7. ledna 2018 v pracovních dnech od 9.00 – 16.00 hod., ale i ve dnech 27. 12. – 29. 12. 2017 od 9.00 – 14.00 hod.

Pracovníci Společenského klubu Vám přejí klidné, spokojené a šťastné vánoce prožité v kruhu svých nejbližších.

Jitka Marxová – referentka infocentra
Chrastava 24.11.2017