Na jednokolce do Španělska

 

video TV Chrastava     



V pondělí 16. 10. 2017 převzal Tomáš Vydra od starosty města Michaela Canova ocenění za mimořádný výkon na jednokolce do Španělska.4. října loňského roku se Tomáš Vydra rozhodl vyrazit na jednokolce do světa a svým cílem si stanovil nejjižnější cíp Španělska, ovšem po krádeži jednokolky došel pěšky po 350 km do městečka Pedreguer, kde zůstal šest měsíců.
Jednokolka je Tomášovým koníčkem už deset let. Zajímavostí je, že na jednokolce nesmíte přestat šlapat, brzdu má pod sedlem nebo použijete své nohy a váží asi 6 kg.Tomáš na své cestě ujel cca 2.500 km, vydal se do světa bez peněz, velkou překážkou byla i jazyková bariéra, přespával pod širákem, kde ho neminul déšť a sníh.
Sám si vařil nebo dostal pozvání od lidí, na svou další cestu si pak ve Španělsku přivydělával. Své osobní věci převážel ve vozíku, který tlačil před sebou.

Všechno nakonec dobře dopadlo, a proto se teď může Tomáš chystat na další cestu z výše zmiňovaného Pedrigueru, která povede přes Maroko s vytouženým cílem dojet opět do Chrastavy.

Více informací, videí i fotek z cesty najdete na VYDRIN ON WHEEL (facebook) nebo http://vydrin-on-wheel.cz/.




Klára Sehnoutková, referentka infocentra
Chrastava 17. 10. 2017