38. ročník turistického pochodu Krajem Karoliny Světlé – mladší žactvo


      fotogalerie



V sobotu 13. května 2017 se v Českém Dubu konal 38. ročník tradičního turistického pochodu Krajem Karoliny Světlé, který pořádá TJ Sokol Český Dub. Letošního ročníku se zúčastnilo 1024 turistů na sedmi různých trasách, kteří společně našlapali přes 13 tisíc kilometrů. K těmto konečným číslům přispělo také mnoho chrastavských turistů. Na trati jsme potkávali kamarády a známé z Chrastavy, kteří vyrazili stejně jako my „za kopec“. Každé takové setkání nás vždy těší.

Vzhledem k jarním virózám jsme ustoupili od původního záměru zajistit autobus a opět jsme využili přepravy auty a na 8 km dlouhou trať jsme v nemalém počtu vyrazili společně s dětmi a rodiči. Aby nám cesta lépe utíkala, tak si děti cestou zaskákaly, probíhaly pod točícím se lanem, poslepu ochutnávaly z kouzelných krabiček a zpívaly. Nechyběly ani dětmi velmi oblíbené hry Kopřiva, Houby a Škatulata, batolata. Radost nám také udělali organizátoři, kteří na nejkratší trase opět připravili ve spolupráci se šéftrenérem české reprezetace Ondřejem Rybářem laserovou biatlonovou střelnici. Na kontrole v lomu u Malého Dubu, kde jsme si i přes dešťovou přeháňku opekli buřtíky, nám k lepší náladě hrála country kapela Fořti. Do cíle v českodubské sokolovně jsme již opět za sluníčka dorazili unaveni, ale spokojeni. Každý účastník obdržel krásný diplom a zdobený perníček.

Děkujeme dětem i rodičům za příjemnou sobotu a těšíme se, že s námi zase příští rok vyrazí do jarní rozkvetlé přírody do krásné krajiny Podještědí.

Cvičitelky mladšího žactva Míla a Zdeňka.
 Chrastava 2. července 2017