Pelta byl jen vrchol ledovce ... my naivní uchazeči o dotaci

Tv Chrastava    

 

Pelta byl jen vrchol ledovce ... my naivní uchazeči o dotaci

Na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy se v oblasti dotací pro sport dlouhodobě podvádí, úřední osoby zneužívají své pravomoci a zřejmě konají ve formě organizované zločinecké skupiny.

Výše uvedené netvrdím kvůli tomu, že policie vzala před pár týdny do vazby šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu spolu s náměstkyní MŠMT pro sport. Výše uvedené tvrdím na základě kontrolního závěru Nejvyššího kontrolního úřadu z dubna letošního roku. Ve zprávě je popsáno jak neuvěřitelným způsobem se rozdělovaly dotace na investice pro sport za období 2013 až 2015. O všem bylo předem dávno rozhodnuto, dotaci dostávali ti, kteří nesplňovali základní kritéria, žádosti podle vyhlášených kritérií nikdo nehodnotil, poctiví uchazeči plnili jen roli užitečných idiotů. A to včetně nás. V roce 2015 se za pomoci města o dotaci na komplexní rekonstrukci sportovní haly ucházel i TJ Spartak. Předem bez šance….jak dokazuje zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu, kvalita či potřebnost projektu nikoho nezajímala, vše se rozdělilo tak, jak vedení ministerstva potřebovalo.

Na základě skutečností dokázaných Nejvyšším kontrolním úřadem jsem dnes podal Nejvyššímu státnímu zastupitelství jako senátor PČR a jako starosta Chrastavy trestní oznámení na neznámé osoby ve vedení a v odboru sportu MŠMT v období 2013-2015.

My v Chrastavě jsme si pomohli sami, město vydalo na rekonstrukci sportovní haly 22 milionů ze svého rozpočtu v roce 2016, to ovšem nic nemění na tom, že to co se dělo na MŠMT byla zlodějna prvního (ne)řádu. Při postupu dle pravidel bychom možná dotaci získali a prostředky města mohli investovat jinam.



Chrastava 05.06.2017

Michael Canov, senátor a starosta města


05.06.2017 Trestní oznámení na neznámé osoby na MŠMT
25.04.2017 Kontrolní závěr NKÚ
 

Média:
12.06.2017 Tv Nova Dotace do sportu
05.06.2017 Č TK Canov podal v souvislosti s kontrolou na MŠMT trestní oznámení 
07.06.2017 Liberecký deník Čachry na ministerstvu školství