Oslavy partnerství


fotogalerie       video TV Chrastava


Město Chrastava má dvě partnerská města, neměcký Eichstätt a polský Lwówek Śląski. Právě s polským partnerským městem byla před deseti lety podepsána smlouva.
K této příležitosti uspořádalo Město Chrastava oslavy, které se konaly v neděli 18. června. Oslav se zúčastnila delegace ze Lwówku Śląského , pod záštitou starostky Marioly Szczęsne.
V brzkých odpoledních hodinách byla zahájena výstava „10 let spolupráce partnerských měst“, na které si návštěvníci oživí vzpomínky na společné aktivity a zásluhy obou měst. Od 14.00 hodin hrála kapela WOKO za hasičskou zbrojnicí, kde si připravil sbor dobrovolných hasičů posezení s občerstvením. Během slunečného odpoledne zakrojili oba městští představitelé do deseti koláčů, které byly upečeny k této příležitosti a všichni návštěvníci je mohli ochutnat.
O zpestření programu se postarali mladí hasiči svými ukázkami zásahu při dopravní nehodě, likvidací obtížného hmyzu nebo hašení požáru, ukázkou závodů v TFA v podání těch nejmenších, nahlédnutí do historie při požáru Národního divadla. A společně s hasiči a hasičkami zatancovali na hasičskou písničku od Míši Růžičkové.


Bc. Pavel Urban, vedoucí Společenského klubu
Chrastava 19. června 2017