Letní výstava „Makety hradů a zámků“

fotogalerie    videopozvánka


Společenský klub připravil pro návštěvníky letní výstavu „Makety hradů a zámků České republiky“. Makety zapůjčil pan František Bouda, který je lepí od roku 2013. V městské galerii vystavuje již podruhé, tentokrát je k vidění celkem 27 maket. Všechny makety jsou vystřihované a lepené s neuvěřitelnou trpělivostí, šikovností, pečlivostí a precizností. Pan Bouda nám sdělil, že nepoužívá pinzetu a že jeho srdcovou záležitostí je zámek Karlova Koruna. Na výstavě můžete spatřit makety velkých rozměrů jako je např. Telč, Vranov nad Dyjí, Kostel Jana Nepomuckého na Zelené Hoře, Karlštejn nebo naopak malé jako Kost, Lemberk, Grabštejn, vodní hrad Lipý, Hrubý Rohozec či Orlík. Ovšem i ostatní makety jsou dokonalé.
Františka Boudu není potřeba dlouze představovat. Vyrůstal v Andělské Hoře, vyučil se v Elitexu, kde mnoho let pracoval. Nyní bydlí v Chrastavě a všichni ho známe jako dlouholetého lektora hraní na kytaru při ZUŠ Chrastava.
Při prohlídce této výstavy si člověk uvědomí, jaké úžasné architektonické skvosty můžete v naší republice navštívit, a nebo prohlídka může také posloužit jako dobrý tip na prázdninový výlet. Výstavu lze navštívit v městské galerii ve všední den od 9.00 hod. – 16.00 hod. a o víkendu od 10.00 hod. – 14.00. hod. do 13. září 2017.

 

Těšíme se na Vaši návštěvu.


J. Marxová